מתכונים קלים מתכוני בשר קבב ביתי בסגנון רומני

קבב ביתי בסגנון רומני

מאת אסף כהן
קבב ביתי בסגנון רומני

קבב ביתי בסגנון רומני

על ידי 13 באוגוסט 2019

קבב ביתי בטעמים נפלאים, קל להכנה בסגנון רומני טעים - עם מלא שום ופטרוזיליה. מעולה למנגל או למחבת פסים. מומלץ לחובבי הבשרים שרוצים להכין קבב ביתי טעים בסגנון רומני.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות
  • כמות : 10 קבבים
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מגרדים את הבצל על פומפיה גסה - סוחטים מהנוזלים ושמים עם בקערה.
  • קוצצים את הפטרוזיליה דק דק דק (בלי הגבעולים. רק העלים) ומוסיפים לקערה.
  • קוצצים את השום עם סכין. חשוב שיהיה קצוץ דק דק דק. מי שמתעצל יכול לכתוש - אבל הטעם של השום הקצוץ הרבה יותר טוב מהכתוש.
  • מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל והסוכר.
  • מערבבים הכל.
  • מוסיפים את הבשר יחד עם 3 כפות מי סודה.
  • לשים (מלשון ללוש...) את כל העסק 2-3 דקות לפחות. אם הבשר קר - לשים 5 דקות.
  • לוקחים שיפודים (מומלץ עבים וחזקים ולא דקים - הכי מומלץ שיפודי מתכת) ומתחילים לשפד את הקבבים.
  • לוקחים משהו כמו 50-60 גרם בשר, עוטפים את השיפוד ומהדקים היטב. שימו לב שהקבב לא עבה מ2 ס"מ. אם הוא יהיה עבה מדי הוא לא יהיה מוכן מבפנים.
  • מסדרים את כל הקבבים המשופדים על משטח ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • מחממים מנגל או מחבת פסים לחום גבוה. מומלץ לרסס בטיפה ספריי שמן שלא ידבק.
  • כשהפסים לוהטים - מניחים את הקבבים וצולים 2-3 דקות מכל צד עד שמקבלים צבע יפה.
  • מומלץ ב4 צדדים ולא רק למעלה ולמטה על מנת לוודא שהקבב צלוי היטב מכל הכיוונים.

זהו! מוכן!

מגישים עם טחינה טובה

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: