5.3אלף
הדפסה
קבב ביתי בסגנון רומני
קבב ביתי בטעמים נפלאים, קל להכנה בסגנון רומני טעים - עם מלא שום ופטרוזיליה. מעולה למנגל או למחבת פסים. מומלץ לחובבי הבשרים שרוצים להכין קבב ביתי טעים בסגנון רומני.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- כמות : 10 קבבים
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- מגרדים את הבצל על פומפיה גסה - סוחטים מהנוזלים ושמים עם בקערה.
- קוצצים את הפטרוזיליה דק דק דק (בלי הגבעולים. רק העלים) ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את השום עם סכין. חשוב שיהיה קצוץ דק דק דק. מי שמתעצל יכול לכתוש - אבל הטעם של השום הקצוץ הרבה יותר טוב מהכתוש.
- מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל והסוכר.
- מערבבים הכל.
- מוסיפים את הבשר יחד עם 3 כפות מי סודה.
- לשים (מלשון ללוש...) את כל העסק 2-3 דקות לפחות. אם הבשר קר - לשים 5 דקות.
- לוקחים שיפודים (מומלץ עבים וחזקים ולא דקים - הכי מומלץ שיפודי מתכת) ומתחילים לשפד את הקבבים.
- לוקחים משהו כמו 50-60 גרם בשר, עוטפים את השיפוד ומהדקים היטב. שימו לב שהקבב לא עבה מ2 ס"מ. אם הוא יהיה עבה מדי הוא לא יהיה מוכן מבפנים.
- מסדרים את כל הקבבים המשופדים על משטח ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- מחממים מנגל או מחבת פסים לחום גבוה. מומלץ לרסס בטיפה ספריי שמן שלא ידבק.
- כשהפסים לוהטים - מניחים את הקבבים וצולים 2-3 דקות מכל צד עד שמקבלים צבע יפה.
- מומלץ ב4 צדדים ולא רק למעלה ולמטה על מנת לוודא שהקבב צלוי היטב מכל הכיוונים.
זהו! מוכן!
מגישים עם טחינה טובה