4.2אלף 
הדפסה
צלעות טלה בחרדל בתנור
מנת צלעות מפוארת במעטפת של חרדל ותבלינים שמתאימה במיוחד לארוחות חג ושבת בכלל וארוחת ליל סדר פסח בפרט. מנת צלעות טלה בתנור נעשית בתנור ודורשת מעט מאוד השקעה - והטעם... ללקק את העצמות...
כשקונים צלעות טלה - מומלץ לקנות באיטליז טוב. הצלעות במתכון זה הגיעו ממשק זמיר המומלץ ביותר.
מומלץ לבקש מהקצב לנסר מעט את תחתית העצם של עמוד השידרה כך שניתן יהיה לפרוס את הצלעות בבית בסכין.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- צלעות טלה - 2 סטים של 6 צלעות טלה מגולות עצם (לבקש מהקצב)
- חרדל גרגרים - 4 כפות
- רוזמרין - 2 ענפים
- זרעי כוסברה - כף
- אורגנו - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח גס - לפי הטעם
- בצל - 2 גדולים
- שיני שום - ראש
- שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מערבבים יחד את החרדל, זרעי הכוסברה, אורגנו, המלח והפלפל.
- מורחים היטב את הצלעות משני הצדדים בתערובת התיבול.
- משלבים את 2 הסטים של הצלעות האחת בתוך השניה (כמו שמשלבים את אצבעות הידים).
- מעמידים את הצלעות המשולבות בתוך תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- חותכים את הבצל גס ומניחים בתחתית התבנית.
- קולפים את שיני השום (איך מקלפים ראש שלם ב20 שניות?) ומפרזים בתחתית התבנית.
- מוסיפים את ענפי הרוזמרין.
- מזליפים מעט שמן זית על השום והבצלים - לא על הצלעות.
- מכניסים לתנור ב250 מעלות.
- לאחר 15 דקות מורידים את הטמפ ל180 מעלות ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים עוד 20 דקות.
- מכבים את התנור משאירים בתנור עוד כעשר דקות ופורסים על השולחן.
זהו! מוכן!
מגישים על פירה