צ'ילי קון קארנה
צ'ילי קון קארנה הוא תבשיל מקסיקני חריף ופופולרי במיוחד, הן בשל היותו טעים במיוחד והן בשל היותו מזין ביותר. יש מספר גרסאות להכנת צ'ילי, חלקן כוללות בשר שפונדרה, חלקן גולש, חלקן חריפות יותר וחלקן פחות. כאן אני משתמש בבשר טחון שהוא מתאים יותר לדעתי, ובנוסף הוא זול יותר וזמין יותר.
המנה הזו היא למעשה מנת הדגל שלי, והיו תקופות שחברים היו דורשים שאכין להם אותה כל הזמן. את המתכון שאני מביא כאן למדתי מדוד שלי חיים שהוא בשלן מעולה בפני עצמו. עם השנים שיכללתי מעט את המתכון, שיניתי תבלינים ומעט מרכיבים - אבל הבסיס נותר שלו ומגיע לו קרדיט.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - 1 גדול
- פלפל ירוק חריף - 2 (לעדינים - אפשר להחליף את הפלפלים החריפים בפלפלים רגילים או רק אחד מהם)
- שעועית אדומה - 2 פחיות שימורים (אפשר גם שעועית שחורה)
- רסק עגבניות - 100 גרם
- כמון - חצי כף
- פפריקה מתוקה - כף
- אורגנו יבש - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רוטב ווטשסטר - כמה טיפות (לא חובה)
- מים - כוס
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל קטן קטן.
- קוצצים את הפלפל (ללא הראש והזנב וללא הגרעינים) לאותו גודל של הבצל.
- מטגנים אותם יחד ב2 - 3 כפות שמן קנולה בסיר עמוק עד שהבצל הופך לשקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב - עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות, התבלינים המלח והפלפל.
- מוסיפים כוס מים - מערבבים טוב טוב ומביאים לרתיחה. (מי שרוצה מוסיף עכשיו את רוטב הווטשסטר)
- לאחר הרתיחה מעבירים לאש קטנה ומנמיכים את האש עד לבעבוע קליל.
- מבשלים שעה ללא מכסה כשכל כמה דקות נותנים ערבוב לתבשיל. אחרי 20 דקות בישול אפשר לטעום ולתקן תיבול.
- אחרי שעה מוודאים שרוב הנוזלים התאדו ונשארנו עם תבשיל סמיך.
זהו מוכן!
יש לכם צ'ילי קון קארנה מעולה!
תגישו אותו עם אורז לבן, פסטה, בתוך טורטיה או סתם עם נאצ'וס.
למהדרין: מוסיפים כמה טיפות טבסקו להגברת החריפות.