מתכונים קלים מנות עיקריות לפסח פרגיות ממולאות בשר

פרגיות ממולאות בשר

מאת אסף כהן
פרגיות ממולאות בשר

פרגיות ממולאות בשר

על ידי 24 בפברואר 2014

מנה מפוארת וטעימה, אך עם זאת פשוטה להכנה של פרגיות ממולאות בשר טחון. הפרגיות והבשר מתובלים וטעימים, נעשים בתנור ללא טיגון והם טעימים מאוד. פרגיות ממולאות בשר זו מנה שקל מאוד להכין בכמויות והיא מאוד מאוד מושקעת וסוחטת מחמאות.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 8 מנות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את חצי הבצל לפרוסות - ואז חוצים באמצע כך שמתקבלות רבעי רצועות.
  • קוצצים את הכוסברה.
  • מחממים את שמן הקנולה במחבת קטנה.
  • כשהשמן חם מכניסים את רצועות הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף ומתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבצל כולו מזהיב ומוציאים לקערה גדולה.
  • ממתינים 5 דקות שהבצל יתקרר מעט.
  • מוסיפים לקערה את הכוסברה, הבשר הטחון, התבלינים ושמן הזית ולשים טוב טוב בידיים עד שהכל נעשה עיסה.
  • פורסים נתח פרגית על קרש חיתוך.
  • מניחים כמות יפה של תערובת בשר על קצה הפרגית ומגלגלים עד הסוף - צריך שקצה אחד של פרגית יהיה על הקצה השני. אחרת שמתם יותר מדי מלית.
  • לוקחים קיסם ומחדירים בתוך הקצוות עד הצד השני.
  • מניחים את הפרגית המלאה בתבנית משומנת קלות עם שוליים גבוהים כשהקצוות למטה.
  • חוזרים על הפעולה על כל הפרגיות.
  • מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה.
  • מושחים בעזרת מברשת כל פרגית שתהיה מצופה ברוטב.
  • מי שרוצה - מפזר קצת שומשום.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל30-35 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים 2 פרגיות ממולאות לכל סועד עם תפוחי אדמה בתנור.

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: