מתכונים קלים מתכוני בשר עגבניות ממולאות בשר ופטריות בכיסוי פרורי לחם

עגבניות ממולאות בשר ופטריות בכיסוי פרורי לחם

מאת אסף כהן
עגבניות ממולאות בשר ופטריות בכיסוי פרורי לחם

עגבניות ממולאות בשר ופטריות בכיסוי פרורי לחם

על ידי 2 באוקטובר 2011

הנה לפניכם רעיון נפלא למנה ראשונה לארוחת חג, שבת או אירוע מיוחד. אם חשקה נפשכם להגיש מנה ראשונה מרעננת ומיוחדת שתשאיר טעם טוב בפה נסו את המתכון הבא לעגבניות ממולאות. מדובר בעגבניות מולאות בבשר מוקפץ עם פטריות ובצל כשאת חלקן העליון מכסים בפרורי לחם - מה שנותן קריספיות מקסימה לכל העסק. המתכון קל מאוד להכנה (אבל אורך לא מעט זמן) - מצד שני הוא דורש מעט התעסקות אז אפשר להכין אותו במקביל עם שאר מנות הארוחה. בקיצור - מומלץ.

 

  • זמן הכנה : 1h 30 min
  • כמות : 15

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את סלסלת הפטריות לקוביות קטנות - אפשר לוותר על קיצוץ רגלי הפטריות.
  • קוצצים את הבצל.
  • מטגנים בשמן זית את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים פטריות ומטגנים עד שהן מתכווצות ומסיימות להפריש נוזלים.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שינוי צבע.
  • מוסיפים את הפפריקה, הכמון, הטימין והמלח והפלפל ומערבבים.
  • מעבירים לאש נמוכה ביותר ומבשלים חצי שעה - או עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • מקררים את התערובת ומערבבים עם הביצים.
  • מערבבים בקערה שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ופירורי לחם. מתבלים במלח גס, מוסיפים באיטיות שמן זית עד לקבלת תערובת אחידה (משהו כמו חצי כוס שמן זית).
  • מורידים ס"מ מראש של כל עגבניה ומרוקנים את התוכן שלה כף.
  • ממלאים את העגבניה בתערובת הבשר והפטריות.
  • מורחים בעזרת כף ובידיים כמות נדיבה מתערובת הפטרוזיליה ופרורי הלחם על העגבניות ומניחים בתבנית משומנת.
  • מזליפים מעט שמן זית על כל עגבניה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-25 דקות.
  • מגישים כל עגבניה על צלחת בקישוט של מעט שמן פטרוזיליה ושמן צ'ילי. ומעט פטרוזיליה חיה קצוצה.

בתאבון, היכנו למחמאות על מנה ראשונה מרעננת ונהדרת.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: