3.9אלף
הדפסה
סלאפי ג'ו בטורטיה
סלאפי ג'ו זו מנה אמריקאית שמורכבת מבשר טחון ברוטב אדום מתקתק שמורכב בעיקר מקטשופ ומונח על לחמניית המבורגר. אני לקחתי את זה לכיוון הקליל יותר וגילגלתי את הסלאפי ג'ו בתוך טורטיה עם רטבים טעימים והמנה שודרגה פלאים. סלאפי ג'ו זו מנה שקל מאוד להכין, היא טעימה מאוד וממש כיף לאכול אותה - בעיקר כשהיא מגולגלת בטורטייה.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 6 - 7 טורטיות
מרכיבים
- עלי טורטיה - 6 - 7 טורטיות קטנות
- רוטב - ברביקיו או חרדל ודבש. כפית רוטב לכל טורטיה.
- מלית בשר הסלאפי ג'ו
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - בינוני
- פלפל אדום - אחד
- שמן קנולה - 2 כפות
- לרוטב
- קטשופ - כוס (כמעט מלאה)
- חרדל דיז'ון חלק - כפית
- רוטב ווטשסטר - כף
- אבקת שום - חצי כפית
- סוכר חום - 3 כפיות
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - כפית
- מים - חצי כוס
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל והפלפל האדום.
- מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה - רצוי כזו שיש לכם מכסה מתאים בשבילה.
- מוסיפים את הבצל והפלפל ומטגנים כמה דקות עד שהבצל נעשה שקוף ומתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו - ועוד 2 דקות תוך ערבוב.
- מעבירים את המלית המטוגנת למסננת (רצוי מעל כיור) ומסננים את תערובת הבשר מנוזלים.
- מחזירים למחבת.
- מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לאש נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות (כל 5 דקות פותחים, מערבבים וסוגרים).
- דקה לפני סוף הזמן - מכניסים את הטורטיות ל40 שניות למיקרוגל שיקבלו רכות ועסיסיות.
- לוקחים עלה טורטייה, לוקחים 2 ס"מ מהקצה ומורחים פס של כפית רוטב ברביקיו או רוטב חרדל ודבש.
- מניחים על הרוטב בנדיבות מתערובת הבשר.
- וסוגרים כמו לאפה - מקפלים את החלק שמאונך לפס הבשר ומגלגלים את הטורטיה באופן הדוק.
זהו! מוכן!
מגישים עם ירקות חתוכים מטובלים או מעט סלט עלים ברוטב ויניגרט.