סינייה ברוטב עגבניות
סינייה זה מאכל ערבי מסורתי מאוד פשוט ומאוד בסיסי. במקור היו אופים אותו בטאבון, אבל אני מבטיח לכם שכל תנור ביתי יעשה את העבודה. המתכון קל מאוד להכנה, לא דורש המון מצרכים והוא טעים מאוד ומתאים לימים שאין לכם זמן ורצון להתעסק עם תבשילים שדורשים בישול והתעסקות רבים מדי. למעשה - כל זמן ההכנה של הסינייה הוא לא יותר מ40 דקות כולל הבישול. והתוצאה כל כך טעימה שזה תענוג. המתכון שאני מביא בפניכם זה סינייה ברוטב עגבניות. יש שנוהגים במקום עגבניות לעשות סינייה בטחינה - אבל זה כבר למתכון אחר.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - 1 בינוני
- פטרוזיליה - חצי צרור
- בהרט - כפית
- אגוז מוסקט - קורט
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- צנוברים - חופן קלויים (לא חובה)
- שמן זית
- עגבניות - 2
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מים - חצי כוס
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קוצצים את הבצל והפטרוזיליה קטן ומערבבים בקערה יחד עם הבשר הטחון, חצי מכמות הצנוברים, הבהרט אגוז המוסקט, המלח והפלפל ויוצרים קציצה ענקית.
- לוקחים תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום קטנה (כמה קטנה? הבשר הטחון צריך למלא את כולה עד חצי ס"מ מלמעלה) - ומשמנים את הדפנות טוב טוב בשמן זית.
- משטחים את קציצת הבשר הענקית בתוך התבנית.
- מתיזים מעט שמן זית על הבשר מלמעלה.
- בקערית מערבבים את המים עם רסק העגבניות ויוצקים על כל הבשר.
- פורסים את העגבניות לפרוסות ומניחים אותה בשכבה אחת (אפשר שהן תהיינה קצת אחת על השניה) על הבשר.
- מכניסים לתנור לחצי שעה.
מוכן!
בהגשה מפזרים מעט צנוברים ופטרוזיליה. מומלץ להגיש על פירה - הטעמים של רוטב העגבניות והבשר מתמזגים פשוט נפלא עם הפירה והופכים את הארוחה למעולה הרבה יותר.