3.5אלף
הדפסה
סטייק קייג'ון
נכון נכון, החוק אומר שסטייק טוב צריך רק מלח גס ופלפל שחור גרוס והוא מושלם. אבל לפעמים מותר לתבל את העניינים ולתת לסטייק טוויסט קטן של טעמים ממקום אחר. קייג'ון זו תערובת תבלינים שמגיעה מאמריקה (אזור ניו אורלינס) והיא מכילה פפריקה, כמון, שום, בצל, חרדל צהוב, אורגנו, טימין ומלח. אני מצאתי שהתערובת הזו הולכת פשוט נהדר על סטייק ומי שמוכן קצת לצאת מהמסגרת - רק ירוויח.
- זמן הכנה : 2 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- סטייק אנטריקוט - נתחים של 200-250 גרם
- שמן זית - משובח ככל שניתן
- מלח גס - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- קייג'ון (ניו אורלינס) - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מכינים צלחת שטוחה עם שמן זית.
- מחממים מחבת פסים על אש חזקה עד שהיא רותחת.
- טובלים את נתחי הסטייק בשמן הזית משני צידי הסטייק.
- מניחים את הסטייק על מחבת הפסים הלוהטת (ומתענגים על הצליל הנהדר: "טססססססס")
- מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס, ותבלין קייג'ון בכיף - אבל לא להציף את הסטייק... רק שתהיה נוכחות.
- מנמיכים את האש לבינונית גבוהה וצולים את הסטייק עד שיוצאים נוזלים מחלקו העליון.
- הופכים את הסטייק - חוזרים על פעולת התיבול.
- מחכים שוב עד שיצאו נוזלים מהחלק העליון של הסטייק - ברגע זה הסטייק במצב מדיום מושלם ואני ממליץ להוציא.
זהו! מוכן!
מגישים על צלחת עץ עם פוטיטו בתנור