4.8אלף 
הדפסה
מלאווח קון קארנה – מלאווח במילוי בשר בסגנון מקסיקני
מלאווח לא חייב לבוא לבד או עם גבינות. הנה לפניכם מלאווח ממולא בשר, שעועית לבנה ופלפלים עם רוטב עשיר וטעים מאוד. כן - מלאווח קון קארנה ישלב את המלאווח התימני עם מאכל הדגל המקסיקני - והתוצאה טעימה בצורה יוצאת דופן.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- מלאווח - 4-5
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - 1 קטן
- פלפל אדום - 1
- עגבניות שרי - 10-12
- שעועית לבנה ברוטב עגבניות - חצי קופסת שימורים עם הרוטב
- צ'ילי מתוק - לפי הצורך
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 4 כפות
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את עגבניות השרי לרבעים (איך חוצים עגבניות שרי במהירות?)
- מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפל האדום.
- מטגנים כמה דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב בקצוות והפלפל מתרכך.
- מוסיפים את הבשר.
- מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מוסיפים את עגבניות השרי החתוכות והשעועית עם הרוטב.
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים חלקית את המחבת ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
- כשהבשר מוכן מכבים את האש ומניחים בצד.
- מכינים תבנית עם נייר אפיה ומחממים תנור ל180 מעלות.
- מחממים מחבת עם טיפונת שמן.
- מטגנים מלאווח מצד אחד עד שהוא מתרכך ומוציאים אותו למשטח עבודה.
- מורחים אותו בצ'ילי מתוק - כולל הקצוות.
- מניחים באמצע מתערובת הבשר בנדיבות. שיהיה ממש הר.
- סוגריםאת המלאווח לחצי ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג ומניחים על נייר האפיה.
- חוזרים על הפעולה על כל המלאווחים.
- מכניסים לתנור ל20 דקות.
זהו! מוכן!