3.6אלף
הדפסה
כדורי בשר וגזר ברוטב עגבניות
רציתי להכין כדורי בשר רגילים אבל נגמרו לי העלים בבית. לא כוסברה, לא פטרוזיליה ואפילו לא סלרי. אז החלטתי לאלתר - הוספתי לעיסה גזרים מגורדים וזרעי כוסברה טחונים והתוצאה היתה מדהימה. כדורי בשר וגזר נימוחים, עשירים וטעימים במיוחד - שיחד עם רוטב העגבניות המתובל היטב השתלבו לכדי ארוחה נהדרת של כדורי בשר וספגטי.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
מרכיבים
- לכדורי הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- גזרים - 2 גדולים
- בצל - 1 גדול
- שיני שום - 3 שיניים
- פפריקה מתוקה - כף
- זרעי כוסברה טחונים - רבע כפית (לא חובה)
- אורגנו - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- ביצה - 1
- פרורי לחם - חצי כוס
- שמן זית - כף
- לרוטב העגבניות
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם
- רסק עגבניות - 100 גרם
- פפריקה מרוקאית - כף (אפשר פפריקה מתוקה רגילה)
- אבקת שום - כפית
- אורגנו - כפית גדושה
- מים - כוס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- סוכר - 2 כפיות
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
מכינים את העיסה לכדורי הבשר
- שמים את הבצל והשום במעבד מזון וטוחנים להם את הצורה.
- מחליפים את להב הסכינים במעבד המזון ללהב פומפיה דקה - ומגרדים את 2 הגזרים לתוך התערובת (אפשר גם להשתמש בפומפיה ידנית...).
- מעבירים את הבצל, השום והגזר לקערה גדולה - ומוסיפים את שאר מרכיבי כדורי הבשר.
- לשים היטב בידיים את התערובת עד שנוצרת עיסה יציבה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב.
- בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית.
- כשהשמן חם מוסיפים את רסק העגבניות בזהירות (זה מקפיץ את השמן) ומטגנים 30 שניות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות יחד עם כוס מים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
מכינים את כדורי הבשר ומכניסים לרוטב
- מוציאים את עיסת הבשר מהמקרר.
- בידיים רטובות מכינים כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ומכניסים לרוטב הרותח (שימו לב שהרוטב מבעבע - כדורי בשר מכניסים רק לרוטב רותח - אחרת הכדורים יתפרקו)
- לאחר שהסיר התמלא בכדורי הבשר - נותנים לכדורים לרתוח ברוטב עוד 4-5 דקות ואז מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר.
- מבשלים על אש בינונית - נמוכה (על בעבוע קליל) 45 דקות.
- בינתיים אפשר להכין תוספת פסטה או אורז לבן.
זהו! מוכן!