מתכונים קלים מתכוני בשר כדורי בשר וגזר ברוטב עגבניות

כדורי בשר וגזר ברוטב עגבניות

מאת אסף כהן
כדורי בשר וגזר ברוטב עגבניות

כדורי בשר וגזר ברוטב עגבניות

על ידי 16 ביוני 2014

רציתי להכין כדורי בשר רגילים אבל נגמרו לי העלים בבית. לא כוסברה, לא פטרוזיליה ואפילו לא סלרי. אז החלטתי לאלתר - הוספתי לעיסה גזרים מגורדים וזרעי כוסברה טחונים והתוצאה היתה מדהימה. כדורי בשר וגזר נימוחים, עשירים וטעימים במיוחד - שיחד עם רוטב העגבניות המתובל היטב השתלבו לכדי ארוחה נהדרת של כדורי בשר וספגטי.

  • זמן הכנה : 25 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את העיסה לכדורי הבשר

  • שמים את הבצל והשום במעבד מזון וטוחנים להם את הצורה.
  • מחליפים את להב הסכינים במעבד המזון ללהב פומפיה דקה - ומגרדים את 2 הגזרים לתוך התערובת (אפשר גם להשתמש בפומפיה ידנית...).
  • מעבירים את הבצל, השום והגזר לקערה גדולה - ומוסיפים את שאר מרכיבי כדורי הבשר.
  • לשים היטב בידיים את התערובת עד שנוצרת עיסה יציבה.
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב.

  • בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את רסק העגבניות בזהירות (זה מקפיץ את השמן) ומטגנים 30 שניות.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות יחד עם כוס מים ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.

מכינים את כדורי הבשר ומכניסים לרוטב

  • מוציאים את עיסת הבשר מהמקרר.
  • בידיים רטובות מכינים כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ומכניסים לרוטב הרותח (שימו לב שהרוטב מבעבע - כדורי בשר מכניסים רק לרוטב רותח - אחרת הכדורים יתפרקו)
  • לאחר שהסיר התמלא בכדורי הבשר - נותנים לכדורים לרתוח ברוטב עוד 4-5 דקות ואז מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר.
  • מבשלים על אש בינונית - נמוכה (על בעבוע קליל) 45 דקות.
  • בינתיים אפשר להכין תוספת פסטה או אורז לבן.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: