מתכונים קלים מתכוני בשר כדורי בשר ברוטב עגבניות

כדורי בשר ברוטב עגבניות

מאת אסף כהן
כדורי בשר ברוטב עגבניות

כדורי בשר ברוטב עגבניות

על ידי 1 בספטמבר 2011

במתכון שאני מביא כאן אין אמנם הרבה חידוש ממתכונים אחרים לכדורי בשר ברוטב עגבניות, אבל מצד שני אני מאמין שהוא קצת שונה ופשוט יותר להכנה ממתכונים אחרים. כדורי הבשר עצמם הם מתכון שקיבלתי מחמתי וערכתי בו כהרגלי המגונה כמה שינויים ואת הרוטב המציאה אשתי היקרה שחיפשה דרך קלה ופשוטה להכין רוטב עגבניות טעים שיתאים לכדורי בשר בלי להשתמש באבקת מרק כלשהי, ועם הזמן פיתחנו ושכללנו את הרוטב עד שהתקבלה התוצאה הטעימה ביותר לדעתנו. את המתכון הזה אני מכין בכל פעם שיש לי בשר טחון – אבל אין לי זמן להכין תבשיל. תהליך הכנת כדורי בשר ברוטב עגבניות הוא קל מהיר ופשוט מאוד.

 

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים למעבד מזון את הבצל הגדול, השום והכוסברה וטוחנים טוב טוב עד שהכל נעשה עיסה.
  • מערבבים את העיסה שנוצרה בקערה יחד עם הבשר, הביצה, שמן הזית, פרורי הלחם, התבלינים, המלח והפלפל את המלח והפלפל מוסיפים לפי הטעם. כדאי לשים לפחות חצי כף מלח)
  • יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג, מניחים על מגש או תבנית ומכניסים למקרר לכ - 20 דקות.
  • בזמן שהכדורים במקרר קוצצים את הבצל הקטן וגבעולי הסלרי לקוביות קטנות.
  • מטגנים את הבצל בשמן קנולה עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.
  • מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ומביאים הכל לרתיחה.
  • מוסיפים 2 כפות סוכר, כף מלח, פלפל שחור וגבעול הטימין ומערבבים ומביאים לרתיחה שוב.
  • כשהרוטב רותח – זה הזמן להכניס את הכדורים. את כדורי הבשר מכניסים לרוטב אחד אחד – ורק כשהרוטב מבעבע. אחרת הכדורים יתפרקו.
  • כשכל הכדורים בפנים ומכוסים ברוטב, נותנים להכל להתבשל על אש חזקה 5 דקות.
  • מעבירים לאש קטנה (שיישאר בעבוע קל ברוטב) ומבשלים 50 דקות.

זהו, כדורי בשר ברוטב עגבניות מוכנים. מומלץ להגיש על ספגטיני או אורז לבן.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: