כדורי בשר ברוטב עגבניות עם ירקות

כדורי בשר עם רוטב עגבניות זו מנה מוכרת וקלה שכולם אוהבים. אז שדרגנו את הרוטב עם ירקות טריים וקיבלנו מנה טעימה מאוד ויפה מאוד של כדורי בשר וירקות ברוטב עגבניות שהילדים פשוט טרפו וביקשו עוד וגם המבוגרים גם לקחו תוספת...
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- לכדורי הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- כוסברה - רבע צרור
- בצל - 1
- שיני שום - 3
- פפריקה מתוקה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אורגנו - כפית
- פרורי לחם - 3 כפות
- שמן זית - כף
- לרוטב
- פלפל אדום - 1
- גזר - 2
- בצל - 1 גדול
- קישוא - 1 גדול או 2 קטנים
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם
- רסק עגבניות - 200 גרם
- מים - ליטר ועוד כוס (1.2 ליטר)
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
מתחילים עם כדורי הבשר
- שמים את הבצל, הכוסברה והשום במעבד מזון וטוחנים אותם היטב.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים של כדורי הבשר.
- לשים היטב לפחות 3-4 דקות עד לקבלת עיסה יציבה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מכינים את הרוטב
- חותכים את הגזרים לרצועות בעובי חצי ס"מ ואורך של 3-4 ס"מ.
- חותכים את הפלפל לרצועות של חצי ס"מ.
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הקישוא לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים בסיר גדול 3 כפות שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 4-5 דקות עד שהגזר מתרכך והבצל נעשה שקוף.
- מוסיפים את הרצועות הפלפלים והקישואים ומבשלים תוך ערבוב עוד 3-4 דקות עד שהפלפלים מתרככים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, רסק העגבניות והתבלינים.
- מערבבים ומביאים לרתיחה ומערבבים שוב.
- מורידים לאש בינונית - ומקפידים שהכל ממשיך לבעבע.
מכינים את כדורי הבשר ברוטב
- מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר.
- בידיים לחות מעט עושים כדורים בגודל כדורי פינגפונג ומכניסים בזהירות לרוטב.
- מכסים את הסיר ונותנים להכל לבעבע 5 דקות.
- מנמיכים את האש לבינונית נמוכה - שישאר בעבוע קל.
- בשלים 40 דקות.
זהו! מוכן!
מגיזים על פסטה או אורז לבן עם המון רוטב וירקות.