מתכונים קלים מתכוני בשר כדורי בשר ברוטב עגבניות עם ירקות

כדורי בשר ברוטב עגבניות עם ירקות

מאת אסף כהן
כדורי בשר ברוטב עגבניות עם ירקות

כדורי בשר ברוטב עגבניות עם ירקות

על ידי 18 באוגוסט 2015

כדורי בשר עם רוטב עגבניות זו מנה מוכרת וקלה שכולם אוהבים. אז שדרגנו את הרוטב עם ירקות טריים וקיבלנו מנה טעימה מאוד ויפה מאוד של כדורי בשר וירקות ברוטב עגבניות שהילדים פשוט טרפו וביקשו עוד וגם המבוגרים גם לקחו תוספת...

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים עם כדורי הבשר

  • שמים את הבצל, הכוסברה והשום במעבד מזון וטוחנים אותם היטב.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים של כדורי הבשר.
  • לשים היטב לפחות 3-4 דקות עד לקבלת עיסה יציבה.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

מכינים את הרוטב

  • חותכים את הגזרים לרצועות בעובי חצי ס"מ ואורך של 3-4 ס"מ.
  • חותכים את הפלפל לרצועות של חצי ס"מ.
  • חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את הקישוא לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים בסיר גדול 3 כפות שמן זית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 4-5 דקות עד שהגזר מתרכך והבצל נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הרצועות הפלפלים והקישואים ומבשלים תוך ערבוב עוד 3-4 דקות עד שהפלפלים מתרככים.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, רסק העגבניות והתבלינים.
  • מערבבים ומביאים לרתיחה ומערבבים שוב.
  • מורידים לאש בינונית - ומקפידים שהכל ממשיך לבעבע.

מכינים את כדורי הבשר ברוטב

  • מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר.
  • בידיים לחות מעט עושים כדורים בגודל כדורי פינגפונג ומכניסים בזהירות לרוטב.
  • מכסים את הסיר ונותנים להכל לבעבע 5 דקות.
  • מנמיכים את האש לבינונית נמוכה - שישאר בעבוע קל.
  • בשלים 40 דקות.

זהו! מוכן!

מגיזים על פסטה או אורז לבן עם המון רוטב וירקות.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: