3.7אלף
הדפסה
כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק
אם יש לכם בשר טחון ונמאס לכם להכין כדורי בשר ברוטב עגבניות, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה של כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק. קיבלתי את המתכון הזה לפני כמה ימים, וכמובן שהייתי חייב לעשות בו כמה שינויים מרחיקי לכת. התוצאה היתה טעימה ומרעננת למדי. מצויין למי שאוהב את הטעם האסייתי, אבל מחובר למטבח הביתי - וגם לא ממש אוהב להקפיץ.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
מרכיבים
- לכדורים
- בשר טחון - חצי קילו
- פרורי לחם - 3 כפות
- רסק עגבניות - 150 גרם
- ביצם - 1
- מים - 3כפות
- סוכר - קורט
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- לרוטב
- בצל סגול - 1 גדול חתוך גס
- פלפל אדום - 2 חתוכים גס
- פלפל חריף - 1 קטן (לא חובה)
- רסק עגבניות - 150 גרם
- חומץ בלסמי - 3 כפות
- סויה - 2 כפות
- צ'ילי מתוק - כף
- סוכר חום - 4 כפות
- מים רותחים - 700 מ
- אננס משומר - קופסא קטנה עם הסירופ
- שמן זית
הוראות הכנה
- מערבבים את כל החומרים של הכדורים בקערה עד שנוצרת עיסה יציבה. אם היא רכה מדי - ניתן להוסיף עוד פרורי לחם עד שהיא מתייצבת לגמרי. (מצד שני, אם היא יבשה מדי - תוסיפו כף מים).
- עיטפו את הקערה בנילון נצמד והכניסו למקרר ל20 דקות.
- חותכים 2 פרוסות האננס לחתיכות קטנות.
- לוקחים קערה קטנה יותר ומערבבים בה את החומרים באים: רסק העגבניות, סויה, צ'ילי מתוק, חומץ בלסמי, סוכר חום, שליש כוס ממיץ האננס. מערבבים הכל עד שנהיה רוטב אחיד. ניתן לטעום ולתקן את הטעמים לפי הצורך.
- אחרי 20 דקות, מוציאים את הבשר מהמקרר, מרטיבים מעט את הידיים, ובידיים לחות מכינים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
- מחממים שמן זית בסיר גדול.
- כשהשמן חם מטגנים עליו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הפלפל וממשיכים לטגן עד שהפלפלים מתרככים.
- שופכים את הרוטב פנימה יחד עם המים (בזהירות) ומביאים לרתיחה.
- לגבי המים - צריך להיות מספיק נוזלים בשביל לכסות לפחות שני שליש מהכדורים. אז תלוי בסיר שלכם כמה מים להוסיף. בכל מקרה, תמיד אפשר להוסיף עוד קצת מים אחר כך.
- כשהכל רותח שוב מכניסים בזהירות את כדורי הבשר ומפזרים מעל את שבבי האננס.
- נותנים לעסק לבעבע 4-5 דקות על אש גבוהה ואז מעבירים לאש נמוכה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים במשך שעה כשפעם ברבע שעה נותנים ערבוב קל לוודא שהכדורים יספגו רוטב מכל הכיוונים.
זה הכל. את כדורי הבשר ברוטב חמוץ מתוק מומלץ להגיש על אורז לבן.
בתאבון