3.1אלף
הדפסה
כדורי בשר ברוטב אדום עם ירקות
רוצים לגוון את הרוטב של כדורי הבשר שלכם? כדורי בשר ברוטב אדום עם ירקות הם כדורים עשירים, מוצלחים וטעימים במיוחד. הירקות מוסיפים המון טעם לרוטב ויחד עם התיבול הנכון - מקבלים ארוחה מצוינת וטעימה מאוד.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
מרכיבים
- לתערובת כדורי הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- פטרוזיליה או כוסברה - חצי צרור
- ביצה - 1
- בצל - אחד בינוני
- שיני שום - 3 שיניים
- פפריקה מתוקה - כף
- פרורי לחם - חצי כוס
- ארגנו - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - כף
- לרוטב האדום
- בצל - אחד גדול
- גזרים - 2 גדולים
- קישואים - 2 קטנים
- עגבניות - 2 בשלות
- רסק עגבניות - 200 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אבקת שום - כפית
- סוכר - כפית וחצי
- שמן זית - 4 כפות
- מים רותחים - ליטר
הוראות הכנה
מכינים את התערובת לכדורי הבשר
- במעבד מזון טוחנים לעיסה את הבצל, שיני השום והפטרוזיליה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- לשים היטב לקבלת עיסה אחידה - ושמים במקרר ל20 דקות לפחות.
- בינתיים מכינים את הרוטב.
הרוטב האדום
- חותכים את הבצל לחתיכות גסות.
- מקלפים את הגזר וחותכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הקצוות של הקישואים, חותכים אותם לרבעים ואז חותכים לפרוסות של חצי ס"מ.
- חותכים את העגבניות לקוביות קטנטנות.
- מחממים שמן זית בסיר גדול במיוחד (עדיף יציקה עם תחתית עבה)
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר והקישואים ומטגנים 3-4 דקות תוך ערבוב עד שהבצל נהיה שקוף והגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את העגבניה וממשיכים לטגן עוד 3 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים - ומביאים לרתיחה.
מכינים את הכדורים ומוסיפים לרוטב
- בידיים לחות מעט יוצרים כדורי בשר בגודל של כדורי פינגפונג ומכניסים לרוטב המבעבע - שימו לב שהרוטב רותח - אחרת הכדורים יתפרקו.
- מכניסים את כל הכדורים ומשאירים אותם לרתוח ברוטב 5 דקות.
- מנמיכים את האש לבינונית נמוכה כך שישאר בעבוע קל של הרוטב ומבשלים 45 דקות ללא מכסה.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן או על ספגטי עם הרבה רוטב.