מתכונים קלים מתכונים צמחוניים סלט תפוחי אדמה וגזר עם אפונה

סלט תפוחי אדמה וגזר עם אפונה

מאת אסף כהן
סלט תפוחי אדמה וגזר עם אפונה

סלט תפוחי אדמה וגזר עם אפונה

על ידי 21 ביולי 2014

סלט תפוחי אדמה וגזר קלאסי בתוספת אפונה ורוטב מיונז מוסיף טעם לכל ארוחה. סלט תפוחי אדמה וגזר הוא סלט טעים ומשביע שקל להכין וכולם אוהבים.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את תפוחי האדמה בקליפתם לסיר וממלאים מים עד לכיסוי ועוד קצת.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 10 דקות.
  • מקלפים את הגזרים, מורידים את הקצוות ומכניסים למים עם תפוחי האדמה.
  • מביאים לרתיחה ומורידים את האש לבינונית ל25 דקות - עד שמצליחים לתקוע סכין בתפוח אדמה והיא יוצאת בקלות לצד שני. שימו לב לא לבשל יותר מדי - שלא יהפכו לפירה.
  • מוסיפים את האפונה הקפואה, מבשלים עוד 2 דקות ומורידים מאש.
  • מסננים במסננת את הירקות - ושוטפים במים.
  • ממתינים שהירקות יתקררו.
  • מקלפים את תפוחי האדמה (הקליפה תרד בקלות במשיכה קלה)
  • חותכים את הגזרים ותפוחי האדמה לקוביות קטנות ושמים בקערה עם האפונה.
  • מערבבים את המיונז, החרדל, הסוכר, המלח ופלפל ויוצקים על הירקות.
  • מערבבים היטב ובעדינות.
  • מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעתיים.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: