המבורגר בירה
המבורגר רגיל אתם מכירים. אבל המבורגר בירה זה כבר שידרוג שהופך את ההמבורגר מסתם תענוג - לעונג צרוף. המבורגר בירה הוא המבורגר שמכיל בעיקר בשר, מעט תבלינים לעידון הטעמים - ובירה שתוסיף גם טעם נהדר וגם ארומה. הבירה עוזרת לחבר את הבשר ולקשור אותו לעצמו כך שהקציצה לא תתפרק בזמן הצליה (תקלה שחלה לא מעט בהמבורגרים ביתיים) - ובעיקר הופכת את ההמבורגר לטעים במיוחד!
מכיוון שהאלכוהול מתנדף בזמן הצליה - המבורגר בירה הוא אחלה גם לילדים (מומלץ להעלות את מידת הצלייה כדי לוודא התנדפות מוחלטת)
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 6-8 המבורגרים
מרכיבים
הוראות הכנה
- מערבבים את כל המרכיבים יחד - ולשים לפחות 3 דקות.
- דוחסים את תערובת הבשר לרינג (טבעת עגולה וגבוהה) שמונחת על משטח שטוח כמו קרש חיתוך ויוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (אני השתמשתי בטבעת בקוטר 10 ס"מ שזה בערך 150 גרם בשר).
- מכסים את ההמבורגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות עד שעתיים (בינתיים אפשר להכין לחמניות המבורגר, להכין רטבים ולחתוך ירקות ולהכין צ'יפס או טבעות בצל)
- מוציאים מהמקרר.
- מחממים מחבת פסים או מנגל או מחבת רגילה עם מעט שמן.
- כשהמחבת רותחת מנמיכים טיפה את החום ושמים את ההמבורגר.
- צולים כ3-4 דקות משני הצדדים תלוי במידת העשייה הרצויה (כמובן שעדיף מקסימום מידה מדיום).
- בינתיים מכינים את הלחמניות - מומלץ ורצוי לחצות און באמצע ולתת להן חצי דקה על המחבת שיקבלו את הטעמים של הבשר וגם יסגרו ולא יתפרקו מהנוזלים, מורחים רטבים ושמים ירקות.
- כשההמבורגר מוכן מורידים אותו ישר ללחמניה כדי לא להפסיד את מיצי הבשר הטעימים כל כך.
זהו! מוכן!
מגישים עם הבירה שהכנתם איתה את ההמבורגר