המבורגר בירה

מאת אסף כהן
המבורגר בירה

המבורגר בירה

על ידי 30 בספטמבר 2014

המבורגר רגיל אתם מכירים. אבל המבורגר בירה זה כבר שידרוג שהופך את ההמבורגר מסתם תענוג - לעונג צרוף. המבורגר בירה הוא המבורגר שמכיל בעיקר בשר, מעט תבלינים לעידון הטעמים - ובירה שתוסיף גם טעם נהדר וגם ארומה. הבירה עוזרת לחבר את הבשר ולקשור אותו לעצמו כך שהקציצה לא תתפרק בזמן הצליה (תקלה שחלה לא מעט בהמבורגרים ביתיים) - ובעיקר הופכת את ההמבורגר לטעים במיוחד!

מכיוון שהאלכוהול מתנדף בזמן הצליה - המבורגר בירה הוא אחלה גם לילדים (מומלץ להעלות את מידת הצלייה כדי לוודא התנדפות מוחלטת)

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 6-8 המבורגרים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד - ולשים לפחות 3 דקות.
  • דוחסים את תערובת הבשר לרינג (טבעת עגולה וגבוהה) שמונחת על משטח שטוח כמו קרש חיתוך ויוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (אני השתמשתי בטבעת בקוטר 10 ס"מ שזה בערך 150 גרם בשר).
  • מכסים את ההמבורגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות עד שעתיים (בינתיים אפשר להכין לחמניות המבורגר, להכין רטבים ולחתוך ירקות ולהכין צ'יפס או טבעות בצל)
  • מוציאים מהמקרר.
  • מחממים מחבת פסים או מנגל או מחבת רגילה עם מעט שמן.
  • כשהמחבת רותחת מנמיכים טיפה את החום ושמים את ההמבורגר.
  • צולים כ3-4 דקות משני הצדדים תלוי במידת העשייה הרצויה (כמובן שעדיף מקסימום מידה מדיום).
  • בינתיים מכינים את הלחמניות - מומלץ ורצוי לחצות און באמצע ולתת להן חצי דקה על המחבת שיקבלו את הטעמים של הבשר וגם יסגרו ולא יתפרקו מהנוזלים, מורחים רטבים ושמים ירקות.
  • כשההמבורגר מוכן מורידים אותו ישר ללחמניה כדי לא להפסיד את מיצי הבשר הטעימים כל כך.

זהו! מוכן!

מגישים עם הבירה שהכנתם איתה את ההמבורגר

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: