מתכונים קלים מתכוני בשר המבורגר בירה

המבורגר בירה

מאת אסף כהן
המבורגר בירה

המבורגר בירה

על ידי 30 בספטמבר 2014

המבורגר רגיל אתם מכירים. אבל המבורגר בירה זה כבר שידרוג שהופך את ההמבורגר מסתם תענוג - לעונג צרוף. המבורגר בירה הוא המבורגר שמכיל בעיקר בשר, מעט תבלינים לעידון הטעמים - ובירה שתוסיף גם טעם נהדר וגם ארומה. הבירה עוזרת לחבר את הבשר ולקשור אותו לעצמו כך שהקציצה לא תתפרק בזמן הצליה (תקלה שחלה לא מעט בהמבורגרים ביתיים) - ובעיקר הופכת את ההמבורגר לטעים במיוחד!

מכיוון שהאלכוהול מתנדף בזמן הצליה - המבורגר בירה הוא אחלה גם לילדים (מומלץ להעלות את מידת הצלייה כדי לוודא התנדפות מוחלטת)

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 6-8 המבורגרים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד - ולשים לפחות 3 דקות.
  • דוחסים את תערובת הבשר לרינג (טבעת עגולה וגבוהה) שמונחת על משטח שטוח כמו קרש חיתוך ויוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (אני השתמשתי בטבעת בקוטר 10 ס"מ שזה בערך 150 גרם בשר).
  • מכסים את ההמבורגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות עד שעתיים (בינתיים אפשר להכין לחמניות המבורגר, להכין רטבים ולחתוך ירקות ולהכין צ'יפס או טבעות בצל)
  • מוציאים מהמקרר.
  • מחממים מחבת פסים או מנגל או מחבת רגילה עם מעט שמן.
  • כשהמחבת רותחת מנמיכים טיפה את החום ושמים את ההמבורגר.
  • צולים כ3-4 דקות משני הצדדים תלוי במידת העשייה הרצויה (כמובן שעדיף מקסימום מידה מדיום).
  • בינתיים מכינים את הלחמניות - מומלץ ורצוי לחצות און באמצע ולתת להן חצי דקה על המחבת שיקבלו את הטעמים של הבשר וגם יסגרו ולא יתפרקו מהנוזלים, מורחים רטבים ושמים ירקות.
  • כשההמבורגר מוכן מורידים אותו ישר ללחמניה כדי לא להפסיד את מיצי הבשר הטעימים כל כך.

זהו! מוכן!

מגישים עם הבירה שהכנתם איתה את ההמבורגר

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: