מתכונים קלים מתכוני בשר בורקס בשר עם פלפלים

בורקס בשר עם פלפלים

מאת אסף כהן
בורקס בשר ופלפלים

בורקס בשר עם פלפלים

על ידי 8 בדצמבר 2015

בורקס בשר עם טוויסט בצורת פלפל אדום שמוסיף מתיקות וקראנצ'יות למלית הבורקס. בורקס בשר ופלפלים הוא קל מאוד להכנה, מומלץ לארוחות חגיגיות ומרובות משתתפים - ומאוד מאוד טעים.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 55 דקות
  • כמות : 2 בורקסים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל והפלפל האדום.
  • מחממים במחבת את שמן הזית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפל האדום ומטגנים 4-5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב והפלפל מתרכך.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
  • מוסיפים את אבקת השום, המלח, הפלפל השחור והכוסברה הקצוצה, מערבבים ומבשלים עוד 3 דקות.
  • מכבים את האש ומעבירים לקערה ומחכים 15 דקות שהתערובת תתקרר.
  • כשהתערובת מתקררת מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב.
  • פורסים יריעת בצק עלים (בערך חצי מהכמות שיש).
  • מניחים בשליש האמצעי של היריעה חצי מתערובת הבשר והפלפל ומשאירים2  ס"מ מלמעלה ומלמטה.
  • סוגרים עם 2 השלישים של בצק העלים שמצדדי המלית על המלית ומהדקים את קצוות היטב (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק - כך נבטיח שהמלית לא תברח).
  • הופכים את הבורקס כך שהחלק עם בצק העלים הכפול (שמנו יריעה על יריעה) יהיה למטה ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
  • חוזרים על הפעולה עם החצי השני שנשאר מבצק העלים והמלית.
  • מורחים ביצה טרופה על גבי הבורקסים.
  • מפזרים שומשום בנדיבות.
  • בעזרת סכין חדה חורצים חתכים על גבי הבורקס (מומלץ באלכסון כי זה יוצא יפה...) משהו כמו 5-6 חתכים.
  • מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל25-30 דקות (עד להשחמה נאה).

זהו! מוכן!

מגישים עם רוטב פטריות סמיך או על מצע סלסה (מחממים יחד רסק עגבניות וצ'ילי מתוק לרתיחה ומערבבים טוב טוב.)

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: