5.1אלף 
הדפסה
אסאדו ביין אדום
אסאדו ביין אדום הוא האסאדו הקלאסי הטעים והמשובח. אסאדו הוא בשר שמגיע מתחת לצלעות הפרה ודורש בישול ארוך וטעמים חזקים - בדיוק מה שיין אדום וציר עוף יודעים לתת. האסאדו יוצא רך, טעים ונהדר. מומלץ להגשה באירועים וסעודות חגיגיות.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 2h 30 min
מרכיבים
הוראות הכנה
- שמים בקערה גדולה את הקמח המלח והפלפל ומערבבים.
- מכניסים את נתחי האסאדו ומערבבים טוב טוב עד שכל הנתחים מצופים בקמח.
- חותכים את הגזר לקוביות ואת הבצל לרבעים.
- מחממים בסיר גדול כף שמן.
- כשהשמן חם - מוסיפים אסאדו עד שאין מקום בתחתית הסיר. מטגנים מכל הכיוונים והופכים בעזרת מלקחיים שיהיה שחום מכל הצדדים - ומוציאים לקערה.
- מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את שאר האסאדו ומוציאים לקערה.
- מכניסים את הגזר והבצל ומטגנים תוך ערבוב וגירוד המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר עם כף עץ עד שהבצל והגזר משחימים קלות.
- מוסיפים את היין האדום ומגרדים שוב את תחתית הסיר.
- מוסיפים את ציר העוף, העגבניות המרוסקות והטימין.
- מחזירים את האסאדו ומביאים לרתיחה.
- בינתיים מחממים תנור ל200 מעלות.
- כשהאסאדו בסיר רותח סוגרים את הסיר במכסה ומעבירים לתנור.
- מבשלים שעה.
- מורידים את החום ל180 מעלות.
- מבשלים עוד שעה.
- מוציאים את האסאדו לקערה.
- מעבירים את הסיר חזרה לגז ומביאים את הרוטב לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומצמצמים על אש נמוכה כ-10 דקות - ומסננים שיצא רוטב סמיך וחלק.
זהו! מוכן!
מגישים כמו שהוא - עם כף מלאה רוטב וירקות.
או שמכינים מצע יפה של פירה, מניחים מעל את האסאדו ומוזגים רוטב.