אסאדו בדבש חרדל ויין
אסאדו הוא הבשר הטוב ביותר המיועד לבישול ארוך. הוא שומני במידה הנכונה, ואוהב לקבל טעמים מתבלינים וגורמים חיצוניים. מה שטוב בו - זה שכל הכנה של אסאדו היא פשוטה מאוד - יש הכנה ראשונית, ואח"כ בישול של שעות. מה שנותן את האפשרות להתעסק בדברים אחרים כמו סידור הבית או הכנת מנה ראשונה טובה שדורשת יותר הקפדה ותשומת לב. המתכון הבא הוא מתכון קלאסי לחגי תשרי כיוון שהוא מכיל כמות נאה של דבש, והוא מתנהג יפה על פלטת חימום בימי חג.
והערה נוספת לפני ההתחלה, בישראל יש המון סוגי דבש. את הנחותים בהם אפשר למצוא בסופר - חלק ממה שקרוי "דבש" הוא למעשה סוכר שרוף עם חומרי טעם. אז כמו שאתם מקפידים על יין טוב, שמן משובח ובשר איכותי - אל תזלזלו בדבש שלכם. אני למשל מקפיד לקנות דבש בחנות מתמחה כמו מהמכוורת של שי ספקטור. תשקיעו קצת בדבש - זה יעשה רק טוב לכל תבשיל שתבחרו.
- זמן הכנה : 3h 00 min
מרכיבים
- אסאדו - 1.5 קילו חתוך לקוביות על העצמות
- קמח - 3 כפות גדושות
- שמן זית - 2 כפות
- שום - 5 שיניים
- בצל - 2 בינוניים קצוצים
- ראש סלרי - קצוץ
- גזרים - 2 חתוכים גס
- ציר בקר - 2 כוסות (או מרק בשר)
- יין אדום - 2 כוסות
- רסק עגבניות - 200 גרם
- מלח - לפי הטעם
- עלי דפנה - 2
- חרדל דיז'ון גרגירים חריף - חצי כוס
- דבש - 5 כפות
- פלפל שחור גרוס - הרבה
הוראות הכנה
- מקמחים את נתחי האסאדו בקמח מכל הכיוונים כך שיהיו מצופים.
- מחממים שמן זית בסיר גדול (עדיף יציקה עם תחתית עבה).
- מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים.
- מוסיפים את ראש הסלרי, הגזרים והבצל.
- מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב כולו.
- מוסיפים את ציר הבקר והיין האדום ומערבבים טוב טוב עם כף עץ תוך גירוד המשקעים מתחתית הסיר.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים מעט מלח לפי הטעם (לא הרבה) ואת עלי הדפנה.
- מעבירים לאש נמוכה ומכסים במכסה.
- מבשלים שעתיים וחצי.
- לאחר שעתיים וחצי, מוציאים את הבשר (רק הבשר) ומעבירים לתבנית חד פעמית לשכבה אחידה. את הסיר עם הרוטב שומרים בצד.
- מערבבים את הדבש והחרדל בקערה ואז מורחים בנדיבות על נתחי האסאדו.
- מפלפלים בנדיבות את הנתחים בפלפל שחור גרוס גס.
- מחממים תנור בגריל עליון ל200 מעלות.
- מכניסים את האסאדו ל7 דקות לתנור. (לא יותר, הדבש עלול להשרף).
זהו! מוכן. אפשר להגיש מיד עם הרוטב מהסיר, ואפשר לכסות בנייר כסף, לקרר לטמפ' החדר, ולשמור במקרר - ולחמם שוב על פלטה - ואז להגיש עם הרוטב (שחומם גם הוא).
מגישים לצד אורז לבן או תפוחי אדמה מתובלים - וכמובן עם חלה טריה וטעימה.