6.5אלף 
הדפסה
תבשיל עוף ותפוחי אדמה
תבשיל עוף ותפוחי אדמה הוא תבשיל כל כך טעים שתרצו להכין אותו שוב ושוב. העוף ותפוחי האדמה מתבשלים לאיטם על להבה נמוכה, עד שהם נעשים רכים ונמסים בפה ויוצרים רוטב סמיך ונהדר בתוך הסיר. תבשיל עוף ותפוחי אדמה זו ארוחה שלמה ומפנקת בסיר אחד - במינימום עבודה ומקסימום טעם.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 1h 30 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6
- תפוחי אדמה - 10 בינוניים
- בצל - 1 גדול
- כורכום - כפית
- אבקת שום - כפית
- פפריקה מתוקה - כפית מחוקה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - לפי הצורך
- מים - כוס
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי ס"מ.
- בסיר רחב עם תחתית עבה מחממים 4 כפות שמן.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד שהעוף משחים יפה מכל הכיוונים.
- במחבת נפרדת מחממים 2 כפות שמן ומזהיבים את פרוסות תפוחי האדמה מכל הכיוונים - עד שהם משחימים יפה.
- מעבירים את תפוחי האדמה עם הנוזלים מהמחבת לסיר עם השוקיים.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים בזהירות.
- מוסיפים כוס מים - המים לא אמורים לכסות את התבשיל אלא להגיע לחצי הגובה.
- מעבירים לאש הכי קטנה שאפשר - שיבעבע קלות בלבד וסוגרים עם מכסה.
- מבשלים את התבשיל בבעבוע קל שעה וחצי עד שהעוף מתרכך מאוד ובתחתית הסיר נוצר רוטב חום סמיך.
- מדי פעם מציצים בסיר לבדוק שהמים לא התאדו. אם יש צורך - ומסיפים כף מים אחת או שתיים.
זהו! מוכן!
מגישים עם חלה טריה לניגוב הרוטב הטעים.