מתכונים קלים מתכונים לחנוכה לביבות תפוחי אדמה גזר וקישואים

לביבות תפוחי אדמה גזר וקישואים

מאת אסף כהן
לביבת ירק

לביבות תפוחי אדמה גזר וקישואים

על ידי 14 בדצמבר 2014

לביבות ירק טעימות, פריכות ונהדרות לחנוכה ולכל זמן אחר. הלביבות מורכבות מתפוחי אדמה ומחוזקות בגזר, קישואים ובצל שתורמים בטעם עשיר, ויטמינים וגיוון הלביבה.

לביבת תפוחי אדמה, גזר וקישואים קלה מאוד להכנה, טעימה מאוד ומתאימה כארוחת ערב מזינה או כיבוד לאורחים שקופצים בהתראה קצרה.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 15 לביבות עבות או 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • לוקחים פומפיה ומגרדים בעזרתה את תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים והבצל. (לעצלנים כמוני - קחו מעבד מזון, שימו על מצב פומפיה - ויאללה...)
  • עכשיו החלק הקשה: לוקחים קערה נוספת ועובדים ליד הכיור. לוקחים בכל פעם חופן ירקות מגורדים, לוחצים עליהם ב2 ידיים מעל הכיור וסוחטים מהם את כל הנוזלים. שיהיה יבש ככל הניתן ומעבירים לקערה שניה.
  • לאחר שכל העסק סחוט ומרוט - מוסיפים את הקמח, הביצים, המלח והפלפל ומערבבים טוב טוב בידיים עד שנוצרת בלילה סמיכה ויציבה.
  • מחממים שמן קנולה במחבת גדולה. השמן צריך להיות בגובה של כס"מ.
  • כשהשמן חם לוקחים חופן בלילה ויוצרים צורה של קציצה. מומלץ לעשות אותה עבה - כך החלק הפנימי נשאר "אל-דנטה" ופריך וכך גם הויטמינים משתמרים יותר.
  • מכניסים לשמן את הקציצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה לטבילה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: