מתכונים קלים מתכוני בשר לביבות כרישה ובשר

לביבות כרישה ובשר

מאת אסף כהן
לביבות כרישה ובשר

לביבות כרישה ובשר

על ידי 13 בנובמבר 2014

לביבות כרישה עם בשר (או קציצות פרסה עם בשר - תלוי מאיזו עדה אתם) הן לביבות בריאות וטעימות מאוד. אצלנו במשפחה אין אירוע שבו סבתא לא מכינה כמויות מסחריות של קציצות פרסה שנעלמות בערך 10 שניות לאחר הנחת המגש על השולחן. לביבות כרישה עם בשר הן לביבות קלות להכנה וטעימות במיוחד.

  • זמן הכנה : 55 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מורידים לכרישה את הקצה עם השורש ואת העלים הלא יפים ושוטפים היטב.
  • חותכים אותה לחצי לאורך.
  • פורסים כל חצי כרישה לפרוסות של ס"מ.
  • מכניסים את הכרישה לסיר קטן וממלאים מים עד לכיסוי ועוד קצת, מוסיפים כפית שטוחה של מלח וכפית מיץ לימון ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות עד שהכרישה מתרככת.
  • מסננים את הכרישה מהמים וסוחטים אותה בכוח עד שהיא יבשה לגמרי ומעבירים לקערה.
  • קוצצים את הבצל הירוק קטן קטן - אבל רק את החלק הירוק. מהחלק הלבן אפשר לעשות סלט.
  • מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הבצל הירוק הקצוץ, השום הכתוש, פרורי הלחם, התבלינים, מי הסודה, שמן הזית - ולשים הכל טוב טוב בידיים כמה דקות עד לקבלת עיסה אחידה ומוצקה.
  • סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה למקרר.
  • מוציאים את התערובת מהמקרר ובעזרת ידיים רטובות מכינים קציצות שטוחות בעובי חצי ס"מ בערך.
  • מחממים במחבת גדולה שכבה דקה של שמן קנולה.
  • מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה מלאה של הקציצות שיהיו מוכנות גם מבפנים.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: