מתכונים קלים מתכונים צמחוניים ריזוטו קרצ'ופי – ריזוטו ארטישוק

ריזוטו קרצ'ופי – ריזוטו ארטישוק

מאת שובל אביטוב
ריזוטו ארטישוק

ריזוטו קרצ'ופי – ריזוטו ארטישוק

על ידי 3 במרץ 2014

ריזוטו קרצ'ופי, או בעברית - ריזוטו ארטישוק, זו מנה נהדרת שניתן להכין לעיתים רחוקות כיוון שמכינים את הריזוטו מארטישוק טרי שהוא ירק עונתי וניתן להשיג אותו רק מעט זמן בשנה. אבל - כשכבר קונים ארטישוק - אין דבר טוב מאשר להכין ממנו ריזוטו רך ומפנק כמו איטלקי אמיתי. לפניכם מתכון מעולה לריזוטו ארטישוק טעים, ריחני ופשוט מושלם.

חשוב מאוד שלפני שמתחילים עם הריזוטו - לוודא כי כל המוצרים והמצרכים מוכנים בהישג יד, מהסיבה שריזוטו דורש תשומת לב תמידית - כל הזמן מערבבים ומערבבים.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 2 מנות ריזוטו
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים עם ציר הירקות

  • מכניסים לסיר עמוק את מרכיבי הציר, מביאים לרתיחה ומנמיחים את האש.
  • ממשיכים לבשל על האש נמוכה לאורך כל זמן הבישול של הריזוטו.

מכינים את הריזוטו

  • מנקים את הארטישוקים וחותכים לפרוסות דקות (למנה עצמה אנחנו צריכים רק את הלבבות וקצת מהעלים - אז לא צריך להשקיע יותר מדי בניקוי...) הארטישוקים עלולים להשחיר כיוון שהם מלאים ברזל. זה בסדר. לא להבהל.
  • קוצצים את הבצל דק דק דק.
  • מחממים במחבת שמן זית. כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל.
  • מטגנים עד שהבצל מזהיב.
  • מוסיפים את הארטישוקים הפרוסים ומטגנים תוך ערבוב מספר דקות עד שהם מתרככים מעט.
  • מוסיפים את עלי הטימין, מערבבים ומוסיפים את האורז.
  • מערבבים עוד דקה שתיים.
  • מוסיפים יין לבן.
  • לאחר שהאלכוהול מתאדה - מתחילים להוסיף ציר ירקות עם מצקת.
  • מוסיפים בכל פעם קצת ומערבבים - עד שהנוזלים מתאדים ומוסיפים שוב ומערבבים.
  • מוסיפים קצת מלח ופלפל. לא לשים יותר מדי מלח כי הציר מלוח וגם הפרמז'ן.
  • טועמים מדי פעם את הריזוטו עד שהוא מגיע לריכוך האופטימלי.
  • כשהריזוטו מתרכך מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את החמאה והפרמז'ן ומערבבים עד שמקבלים מרקם חמאתי ומבריק.

זהו! מוכן!

ניתן לקשט עם שבבי פרמז'ן, שבבי פקורינו, עירית קצוצה, או למי שמשיג - כמה טיפות שמן כמהין.

Buon appetito

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: