5.4אלף
הדפסה
פרגיות בגריל
פרגיות זה מאכל אוניברסלי - זה טעים, זה עסיסי, ולא משנה מה - אי אפשר להרוס סטייק פרגית. הנה לפניכם פרגיות בצורת הבסיס - כלומר סטייק פרגית בגריל מתובלות היטב ועשויות על מחבת פסים. הכי טעים - ומתאים גם למנגל!
אגב, לידיעתכם - כשאומרים פרגיות נהוג לחשוב כי מדובר בעוף צעיר במיוחד ולא היא. כשאומרים לכם בישראל "פרגיות" מדובר על כרעיים של עוף - ללא עצמות (למידע נוסף). אני אוהב לקנות את הכרעיים איך שהן ולרוקן אותן מעצמות לבד (זה לא עבודה מאוד קשה) ולחסוך כך לא מעט כסף. לשיקולכם.
- זמן הכנה : 1 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- סטייק פרגית - קילו
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- גריל עוף - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - לפי הטעם (לא להתקמצן)
- תרסיס שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מנקים את הפרגיות משאריות שומן.
- משטחים את הפרגית על קרש חיתוך. רואים שיש גבעות משני צדדי הפרגית.
- עם סכין חדה נכנסים באמצע רוחב כל גבעה וחותכים כמעט עד הקצה - ואז פותחים את הכפל. כך שנוצר נתח ארוך ושטוח.
- מחממים מחבת פסים עם תרסיס שמן.
- כשהמחבת חם - מניחים את הפרגית.
- מתבלים את הצד העליון במלח, פלפל, פפריקה וגריל עוף.
- צולים עד שהפרגית מתחילה להשחיר מלמטה.
- הופכים - מתבלים גם את החלק הזה וצולים שוב.
- פרגית, בניגוד לסטייק - מותר ומומלץ להפוך כמה פעמים במהלך הצלייה עד שהיא מוכנה מכל הכיוונים ומשחירה קלות. בניגוד לסטייק - פרגית לא אוכלים נא או לא מוכנה - ולכן התהליך יכול לקחת דקות ארוכות.
- מוציאים לצלחת.
זהו! מוכן!