פרגיות בגריל

מאת אסף כהן
פרגיות בגריל

פרגיות בגריל

על ידי 23 בנובמבר 2013

פרגיות זה מאכל אוניברסלי - זה טעים, זה עסיסי, ולא משנה מה - אי אפשר להרוס סטייק פרגית. הנה לפניכם פרגיות בצורת הבסיס - כלומר סטייק פרגית בגריל מתובלות היטב ועשויות על מחבת פסים. הכי טעים - ומתאים גם למנגל!

אגב, לידיעתכם - כשאומרים פרגיות נהוג לחשוב כי מדובר בעוף צעיר במיוחד ולא היא. כשאומרים לכם בישראל "פרגיות" מדובר על כרעיים של עוף - ללא עצמות (למידע נוסף). אני אוהב לקנות את הכרעיים איך שהן ולרוקן אותן מעצמות לבד (זה לא עבודה מאוד קשה) ולחסוך כך לא מעט כסף. לשיקולכם.

  • זמן הכנה : 1 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הפרגיות משאריות שומן.
  • משטחים את הפרגית על קרש חיתוך. רואים שיש גבעות משני צדדי הפרגית.
  • עם סכין חדה נכנסים באמצע רוחב כל גבעה וחותכים כמעט עד הקצה - ואז פותחים את הכפל. כך שנוצר נתח ארוך ושטוח.
  • מחממים מחבת פסים עם תרסיס שמן.
  • כשהמחבת חם - מניחים את הפרגית.
  • מתבלים את הצד העליון במלח, פלפל, פפריקה וגריל עוף.
  • צולים עד שהפרגית מתחילה להשחיר מלמטה.
  • הופכים - מתבלים גם את החלק הזה וצולים שוב.
  • פרגית, בניגוד לסטייק - מותר ומומלץ להפוך כמה פעמים במהלך הצלייה עד שהיא מוכנה מכל הכיוונים ומשחירה קלות. בניגוד לסטייק - פרגית לא אוכלים נא או לא מוכנה - ולכן התהליך יכול לקחת דקות ארוכות.
  • מוציאים לצלחת.

זהו! מוכן!

להגיש עם צ'יפס ואיזה סלט טוב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: