מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף אסייתי עם אורז וברוקולי

חזה עוף אסייתי עם אורז וברוקולי

מאת אסף כהן
חזה עוף אסייתי בתנור עם אורז וברוקולי

חזה עוף אסייתי עם אורז וברוקולי

על ידי 25 באוגוסט 2013

חזה עוף אסייתי עם אורז וברוקולי זו מנה נהדרת עשירה, טעימה ומפנקת. למרות שאופים את חזה העוף בתנור הוא נשאר עסיסי ומלא טעמים אסייתים שמשתלבים נפלא עם אורז לבן וברוקולי.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את חזה העוף מעצמות ושומן וחותכים ואתו לקוביות בגודל ס"מ.
  • מסדרים את חזה העוף בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
  • מכניסים לסיר קטן סוכר, רוטב סויה, מים, אבקת בצל ושום כתוש.
  • מביאים לרתיחה תוך ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
  • בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון והצ'ילי הגרוס ומערבבים.
  • יוצקים את התערובת לתוך התבנית עם עוף. (לא לשים את הסיר בכיור - עוד נשתמש בו)
  • מכסים את התבנים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל30 דקות - כשאחרי 15 דקות מוציאים את התבנית, מערבבים את העוף ברוטב - מכסים שוב ומחזירים ל15 דקות נוספות.
  • בזמן הזה מכינים את האורז על פי המתכון לאורז לבן.
  • חולטים את הברוקולי במים רותחים עם קצת לימון ומלח. (מרתיחים מים בסיר, מכיניסים את הברוקולי הקפוא - מביאים לרתיחה שניה ומבשלים עוד 3-4 דקות - ומוציאים למים קרים)
  • בסיום הבישול - מוציאים מהתנור ומעבירים את נתחי העוף לקערה.
  • מחזירים את הרוטב לסיר שהשתמשנו בו קודם - מוסיפים כף קורנפלור ומביאים לרתיחה.
  • נמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך (עניין של 5-6 דקות)
  • סננים את הברוקולי מהמים ומנערים. בעזרת סכין - מוציאים את הגבעולים העבים ומשאירים רק את ראשי הפרחים.
  • בעזרת כף עץ מערבבים את האורז עם הברוקולי.
  • שמים בצלחת מנה של אורז עם ברוקולי, כמות נאה של נתחי עוף, ויוצקים מעל הרבה רוטב סמיך.
  • מפזרים מעל שומשום.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: