פיצה מקסיקנית

מאת אסף כהן
פיצה מקסיקנית - טאקו'ס עם סלסה מוקרמים בגבינה

פיצה מקסיקנית

על ידי 22 באוגוסט 2013

פיצה מקסיקנית היא הגרסה שלי לטאקו ברוטב סלסה. את הטאקו אני מכין מקמח לבן רגיל אבל מטגן אותו כמו טאקו'ס מקסיקנים, מזליף רוטב סלסה מהיר שלא דורש בישול , מפזר גבינה צהובה - ושם בתנור.

הפיצה המקסיקנית טעימה מאוד, ומומלצת ביותר ככיבוד לאירוח עם בופה - או סתם ככה כשבא לאכול משהו מעניין.

המתכון הוא ל7-8 טאקוס. רצוי מראש להכין יותר כי זה הולך להיטרף!

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 5 דקות
  • כמות : 8 טאקו

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
  • מוסיפים את המים הפושרים ומערבלים טוב טוב.
  • אוספים הכל בידיים ולשים טוב טוב ב5 דקות לפחות. הבצק צריך להיות יציב וגמיש.
  • מגלגלים את הבצק לגליל ומחלקים אותו ל8 חלקים.
  • מרדדים כל חלק בעזרת מערוך לבצק בגובה 2-3 מילימטר (לא דק מדי)
  • במחבת גדולה מחממים שכבה של שמן - כמו לשניצלים.
  • כשהשמן רותח - הכניסו את הטאקו'ס.
  • טגנו 2-3 דקות מכל צד עד שהם מזהיבים. אם צומחות בועות - נסו למעוך אותן בעזרת מרית.
  • מוציאים לנייר סופג.
  • מסדרים נייר אפייה על תבנית - ומניחים את הטאקו'ס המוכנים.
  • קוצצים את גבעולי הבצל הירוק לעיגולים קטנים ושמים בקערה.
  • כותשים לקערה את השום.
  • שמים בקערה את כל שאר מרכיבי הסלסה ומערבבים טוב טוב.
  • יוצקים כף של רוטב על כל טאקו.
  • מפזרים גבינה מעל כל טאקו.
  • מחממים את התנור ל230 מעלות בגריל עליון.
  • מכניסים את הטאקו'ס ל3 דקות - או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להשחים.

זהו! מוכן!

בתאבון!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: