עוף עם זיתים ועגבניות

עוף עם זיתים ועגבניות

עוף עם זיתים ועגבניות

על ידי 30 במאי 2012

עוף עם זיתים ועגבניות הוא למעשה תבשיל עוף מרוקאי. התבשיל הוא חמצמץ, מתובל מאוד - וכמובן טעים מאוד. מומלץ להכנה לכבוד שבת - מכיוון שהרוטב שנוצר הוא מושלם מאין כמוהו לניגוב עם חלה. מומלץ להוריד את העור של העוף מכיוון שאז הטעמים של התבשיל יספגו הרבה יותר טוב.

 

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 1h 10 min
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מסננים את הזיתים מנוזל קופסת השימורים, ושמים בקערה עם מים רותחים לכ - 20 דקות.
  • בינתיים קוצצים את הבצל.
  • מחממים שמן בסיר נמוך ורחב (סוטאז').
  • מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל טיפטיפה להזהיב.
  • מוסיפים את העוף על הבצל.
  • מטגנים את העוף כמה דקות מכל הצדדים עד שהצבע שלו משתנה לחלוטין ומתחיל טיפה להשחים.
  • מוציאים את העוף לקערה.
  • מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים דקה.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, התבלינים וחצי כוס המים ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה ומערבבים שוב.
  • מחזירים את העוף.
  • מסננים את הזיתים מהמים ומפזרים מעל העוף.
  • סוגרים את הסיר עם המכסה ומבשלים שעה על אש בינונית נמוכה.
  • מדי 20 דקות מערבבים קצת את העוף.

זהו! מוכן. מגישים עם אורז לבן או (הכי מומלץ) להגיש על קוסקוס עם הרבה רוטב וזיתים - וכמובן חלה טרייה.

 

הדפסה

Related posts

חזה עוף וירקות מוקפצים עם אורז

ספגטי עם חזה עוף וירקות מוקפצים

עוף בצ'ילי מתוק ואננס

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף