מתכונים קלים מתכונים צמחוניים מתכון לפיצה ביתית – מתכון לבצק ומתכון לרוטב פיצה

מתכון לפיצה ביתית – מתכון לבצק ומתכון לרוטב פיצה

מאת אסף כהן
פיצה ביתית מדהימה

מתכון לפיצה ביתית – מתכון לבצק ומתכון לרוטב פיצה

על ידי 19 במרץ 2012

כשהיינו קטנים - הספיקה לנו חצי פיתה מרוחה בקטשופ עם פרוסת גבינה צהובה שדחפנו למיקרו לדקה וחצי. היום כשאנחנו איתנים בדעתנו - ברור לנו שפיצה טובה דורשת בצק טוב, רוטב משובח ותערובת גבינות - וכמובן שיהיה קל להכנה - כי למי יש כוח ללוש חצי שעה? אז הנה לפניכם מתכון לפיצה ביתית שלא דורש יותר מדי מאמץ. אפשר להכין אותו בקלות והוא מאוד טעים. אבל לא סתם מתכון לפיצה ביתית - מדובר כאן באחד הרטבים השווים באמת - כי אם כבר מכינים פיצה בבית - לא נסתפק ברסק עגבניות - אלא נשקיע עוד קצת ונכין רוטב לפיצה משובח.

 

  • זמן הכנה : 50 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 3 פיצות בינוניות

מרכיבים



הוראות הכנה

כמו שהבטחתי - מדובר במתכון קליל מאוד לבצק שאפשר ורצוי להכין במיקסר. מי שרוצה - כמובן מוזמן ללוש בידיים.

  • מכניסים למיקסר את הקמח, מפזרים מעל את השמרים ומפעילים על מהירות נמוכה.
  • בהדרגה מוסיפים את כפות השמן.
  • מוסיפים את קמצוץ המלח.
  • מוסיפים לאט לאט את המים עד שמקבלים בצק אחיד.
  • כשנהיה בצק אחיד, יציב ולא מאוד מאוד דביק (הוא יכול להיות קצת דביק) - מפסיקים את המיקסר.
  • מפזרים מעט קמח מעל הבצק, מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה כשעה.
  • בינתיים נכין את הרוטב.

אופן הכנת רוטב לפיצה

  • לוקחים כל עגבניה, ועם סכין מורידים את החלק העליון שלה (איפה שהגבעול) - בעצם מיישרים את החלק העליון שלה.
  • עם כפית - מרוקנים את העגבניות מהגרעינים - אבל נזהרים לא להוריד יותר מדי מהבשר של העגבניה.
  • מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית.
  • מכניסים את העגבניות ומעמידים אותן על החלק השטוח שישרנו קודם.
  • מכסים חלקית את הסיר.
  • מטגנים חצי שעה על אש נמוכה – כשמדי פעם מזיזים את העגבניות עם כף עץ - שלא תדבקנה לתחתית.
  • לאחר חצי שעה מורידים את המכסה, ובעזרת מזלג - מורידים את הקליפה של העגבניות. הקליפה תרד בקלות יחסית. אם היא לא - תנו עוד 5 דקות בישול ונסו שוב.
  • ממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
  • לאחר 20 דקות מועכים בעזרת מזלג את כל העסק.
  • מוסיפים רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל, אורגנו ובזילקום.
  • מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
  • זהו, הרוטב מוכן - מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים לרוטב את הצורה. (אני מכניס הכל לקופסא וטוחן בבלנדר ידני. עושה את העבודה).
  • מניחים את הרוטב בצד שיתקרר קצת. בשלב הזה הבצק כבר מוכן.

אופן הכנת הפיצה

  • מקמחים משטח עבודה יפה יפה - אני אוהב לשים נייר אפייה, לקמח אותו ועליו לרדד. יותר נוח.
  • לוקחים גוש בצק, מקמחים גם אותו יפה יפה, ומרדדים אותו בעזרת מערוך מקומח לעובי הפיצה האהוב עליכם - בין 1.5 ס"מ ל3 מילימטר. אני אוהב לרדד לעודי של קצת יותר מחצי ס"מ. שיהיה בצקי, אבל מדי.
  • לוקחים מזלג, ומחוררים בעדינות את הבצק (לא מאוד! זה לא מצה!).
  • בעזרת מצקת קטנה או כף יוצקים מרוטב הפיצה שלנו על הבצק חוץ מהשוליים.
  • מפזרים את התוספות האהובות עלינו.
  • מפזרים כמות שווה של גבינה צהובה ומוצרלה.
  • דוחפים לתנור שחומם ל250 מעלות ל7 דקות - עד שהגבינה מתחילה להשחים מלמעלה.

בתאבון! הפיצה שלכם מוכנה, תקראו לכולם!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: