כריך מקסיקני
כריך מקסיקני הוא עוד דרך להכין ארוחה קלה, טעימה ומשביעה שמכילה כל מה שצריך. חזה עוף, ירקות, שעועית והכל בתוך לחמניה טריה. כריך מקסיקני מתאים כארוחת ערב לדרך או סתם כשלא בא איזו מנה מפוצצת ורוצים להתפנק על כריך טוב.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 4 לחמניות
מרכיבים
- חזה עוף - 1
- בצל - 1 קטן
- גזר - 1
- כרוב - 200 גרם
- שעועית אדומה - כוס - מהקפואים בסופר
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כף
- שמן קנולה - 3 כפות
- לחמניות - 4
- רוטב סרירצ'ה - לפי הטעם (לא חובה)
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הגזר למקלות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הכרוב לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- שמים את השעועית הקפואה במסננת ושוטפים אותה 10 שניות במים זורמים. שירדו שאריות הקרח והיא תפשיר מעט ושמים בצד להתייבש.
- חותכים את חזה העוף לרצועות עבות (משהו כמו ס"מ וחצי)
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן קנולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו 3-4 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את רצועות חזה העוף ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
- מטגנים תוך ערבוב עד שחזה העוף מתחיל להזהיב מכל הכיוונים ומוציאים אותו לקערה נקיה.
- מוסיפים למחבת כף שמן ומחממים אותה.
- מוסיפים את רצועות הכרוב והגזר ומטגנים 5 דקות עד שהגזר והכרוב מתרככים.
- חותכים את רצועות חזה העוף לקוביות.
- מוסיפים את חזה העוף, הפפריקה והשעועית ומקפיצים הכל עוד 3-4 דקות.
- מורידים את המחבת מהאש.
- פותחים את הלחמניה, מומלץ לרוקן אותה קצת מהלבן, ממלאים אותה בתערובת חזה העוף.
- מי שרוצה מזליף פנימה רוטב סרירצ'ה.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט עלים טרי או עם אורז לבן.