רוטב פטריות ועגבניות
רוטב עגבניות ופטריות הוא שדרוג לרוטב העגבניות המסורתי לפסטה. הפטריות מוסיפות נפח חדש למנה ומשתלבות נהדר עם העגבניות. מומלץ לכל מי שרוצה לגוון את רוטב העגבניות שלו.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- קוביות עגבניות משומרות - 400 גרם
- רסק עגבניות - 50 גרם
- פטריות - 150 גרם
- בצל - 1 קטן
- שום כתוש - 2 שיניים
- תערובת תבלינים איטלקית - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - חצי כוס
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- חותכים את הפטריות לקוביות גסות.
- מחממים את שמן הזית בסיר קטן ומכניסים את הבצל.
- מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב ומוסיפים את השום.
- מקפיצים עוד כדקה ומוסיפים את הפטריות.
- מטגנים הכל יחד 3 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, הרסק והמים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות.
זהו! מוכן!
להגיש עם פסטה מאיכות טובה או פסטה תוצרת בית.