סטייק ברוטב שמנת פלפלים
החוק הבלתי כתוב אומר שלסטייק הכי טוב בפני עצמו. שימו לו קצת מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית משובח - וקיבלתם סטייק עסיסי ונפלא. אבל יש תוספת אחת ויחידה שגם בכירי הקרניבורים יעידו שהיא משתלבת נפלא עם סטייק - רוטב שמנת פלפלים. לא, לא מדובר בפלפל גינה רגיל - אלא בפלפל ארבע עונות - כלומר גרגרי פלפל ב4 צבעים: שחור, לבן, אדום וירוק שנותנים טעם נהדר. להכול מוסיפים יין אדום, ציר בקר ושמנת - ויוצא רוטב סמיך, עשיר שהופך כל סטייק לחגיגה.
אל דאגה - כמו כל המתכונים באתר - גם למתכון זה יש התאמה לשומרי כשרות, שנבדק ונמצא טעים.
- זמן הכנה : 1 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- כמות : מספיק ל6 נתחים לפחות
מרכיבים
- חמאה - 25 גרם (או מחמאה)
- שמן זית - 2 כפות
- שמנת לבישול - 15% - 250 מ''ל (אפשר שמנת צמחית לבישול - ואפילו שמנת צמחית להקצפה)
- פלפל ארבע עונות - כפית גרוסה
- יין אדום - 300 מ''ל
- ציר בקר - 300 מ''ל - אפשר להשתמש בתחליפים...
- מלח גס - קורט
- קמח - כף
- חרדל גרגרים - כפית גדושה
- רום - 2 כפות (לא חובה)
הוראות הכנה
- ממיסים במחבת עמוקה עם שוליים גבוהים את החמאה עם שמן הזית.
- מוסיפים את הפלפל השחור ומטגנים 10-15 שניות.
- מוסיפים את החרדל והקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את היין האדום וציר הבקר ומערבבים.
- מוסיפים את הרום ומערבבים.
- מוסיפים לאט לאט בערך 100 גרם מהשמנת תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה (צריך להיות בעבוע קל) כ15 דקות עד להסמכה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב.
- מכבים את האש, מוסיפים את שאר השמנת - ומערבבים טוב טוב.
- מכינים את הסטייק כמעט עד לדרגה הרצויה - מוסיפים כמויות נדיבות של הרוטב על הסטייק, ומורידים מהמחבת.
- יוצקים על הסטייק בצלחת עוד קצת רוטב.
זהו! מוכן!
מגישים עם פוטיטו או הום פרייז וסלט עלים ברוטב ויניגרט.