סופגניות לחנוכה

סופגניות לחנוכה

סופגניות לחנוכה

על ידי 1 בדצמבר 2013

סופגניות הן המאכל הרשמי של חנוכה. אין כמו סופגניה רכה, טעימה ומלאה ריבה מענגת - וכמובן אבקת סוכר שמאפרת לנו את הפנים עם כל ביס. הנה מתכון לסופגניות שמרים להכנה ביתית שיצאו ממש כמו בחנויות. הסופגניה טעימה, מתוקה, אוורירית וקלה להכנה.

  • זמן הכנה : 3h 00 min
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 10 סופגניות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר ומניחים להם כ-10 דקות עד שמתחיל להיווצר קצף. זה סימן שהשמרים התחילו לעבוד.
  • במעבד מזון או בקערה גדולה (למי שמעדיף ללוש בידיים) מערבבים את הקמח והמלח.
  • כשהשמרים מתחילים לתסוס בחלב - מוסיפים אותם לקערת המיקסר.
  • מוסיפים את הביצה והחמאה המומסת ומתחילים לערבל וללוש עד שהבצק נעשה אחיד חלק וגמיש.
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים לפחות עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  • לאחר ההתפחה - מורידים את המגבת ומכניסים מכת אגרוף לתוך הבצק - כדי שהאוויר בפנים יצא.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ. כל רידוד - נותנים לבצק 3 שניות מנוחה.
  • לוקחים חותכן או כוס בקוטר מתאים (בערך 6-7 ס"מ) וחותכים את הבצק לעיגולים. את העיגולים מניחים על נייר אפיה - שלא ידבקו לשום דבר.
  • אחרי שקורצים עיגולים - אוספים את הבצק, לשים קצת, מרדדים שוב ועושים עוד עיגולים. חוזרים על הפעולה עד שלא נשאר מספיק בצק לעיגול נוסף.
  • מכסים את העיגולים במגבת - ומניחים להתפחה נוספת עוד חצי שעה. גם הפעם זה להכפלת הנפח.
  • מרתיחים שמן קנולה בסיר רחב ושטוח (לפחות 3 ס"מ גובה של שמן) - לטמפ' של 140 מעלות.
  • מכניסים פנימה את הגזר - הוא ימנע מהשמן להישרף ולהשחיר.
  • מכניסים פנימה את עיגולי הבצק ומטגנים אותם להשחמה.
  • לאחר 2-3 דקות הופכיםאת העיגולים בזהירות בעזרת כף מחוררת ומטגנים מהצג השני להשחמה.
  • מוציאים לרשת שמתחתיה יש נייר סופג (כך הנייר לא ידבק לסופגניות).
  • לאחר שטיגנו את כל העיגולים לסופגניות - מזריקים פנימה ריבה (אפשר ורצוי למהול בטיפה מים ולערבב)
  • בוזקים אבקת סוכר.

זהו! מוכן!

סופגניות חמות וטעימות וקלות להכנה!

מומלץ לאכול ולהגיש באותו היום - מקסימום עד מחר בבוקר.

הדפסה

Related posts

עוגיות שוקולד צ'יפס הכי קלות והכי טעימות שתכינו באחריות

לחמניות חלב

קוקילידה ביתית

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף