Mac & cheese – מקרוני וגבינה

מאק אנד צ'יז

Mac & cheese – מקרוני וגבינה

על ידי 27 ביולי 2015

טוב, אין הרבה מעדנים שיצאו מהמטבח האנגלי. אבל מקרוני וגבינה, מאק אנד צ'יז - איך שלא תקראו לזה, הוא באמת מעדן כייפי וטעים מאוד שהגיע מהממלכה המאוחדת. שילוב של מספר גבינות מיוחדות, מעט תיבול ובישול בתנור יחד עם מקרוני - מחברים סוג של פשטידת מקרוני וגבינה שהיא פשוט... מעדן!

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים מים בסיר על מנת לבשל את המקרוני לפי ההוראות על האריזה פחות 2 דקות. (מומלץ להתחיל לבשל את רוטב הגבינה בזמן שהמים מתחממים והפסטה מתבשלת - שהכל יהיה מוכן בערך באותו זמן)
  • מחממים תנור ל170 מעלות.
  • קוצצים את הבצל.
  • מגרדים את הגבינות על פומפיה גסה ושמים בקערה.
  • בסיר קטן-בינוני ממיסים את החמאה עם כף שמן זית.
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים עד שהכל מתגבש.
  • מוסיפים 2 כוסות חלב.
  • מוסיפים את המלח, הפלפל וגרגרי החרדל ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה.
  • מבשלים תוך ערוב 4-5 דקות עד שתערובת החלב מסמיכה.
  • מוסיפים את הגבינות המגורדות ומערבבים עד שהגבינות נמסות היטב לתוך התערובת.
  • מסננים את המקרוני מהמים ומעבירים את המקרוני המסוננים לתוך תערובת הגבינות ומערבבים. היטב.
  • מעבירים את התערובת לתבנית קטנה חסינת חום עם שוליים גבוהים (אפשר גם אינגליש קייק...)
  • מכניסים לתנור ל20 דקות - עד שנעשה קרום יפה ושחום למעלה.
  • מוציאים מהתנור ומניחים ל10 דקות הצטננות והתייצבות.

זהו! מוכן!

מגישים למרכז השולחן עם כפות ואוכלים כמו חוראנים.

טיפ: לחלק את הקרום העליון שווה בשווה מראש כדי שלא יהיו עליו ריבים...

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף