4.8אלף 
הדפסה
מג'דרה אדומה
מג'דרה אדומה היא מג'דרה עם עדשים כתומות ועגבניה קצוצה. היא קלה להכנה, טעימה ומשביעה - ומומלצת לארוחת ערב קלילה או כתוספת לסעודה גדולה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- אורז - כוס
- עדשים כתומות - כוס
- עגבניה - 1 אדומה ובשלה
- בצל - 1 גדול
- שמן קנולה - מעט
- מים רותחים - כוס ושני שליש
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- שוטפים את העדשים טוב טוב. שמים בסיר עם מים עד כיסוי העדשים ועוד קצת. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות (משהו כמו חצי שעה).
- בינתיים שוטפים את האורז טוב טוב ושמים לייבוש.
- קוצצים את הבצל והעגבניה.
- מחממים בסיר 2 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניה וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים הרותחים.
- מוסיפים את המלח והפלפל.
- מנמיכים את האש למינימום ומבשלים במכסה סגור 18 דקות.
- כשהאורז והעדשים מוכנים מאחדים אותם ומערבבים עם כף עץ.
זהו! מוכן!
מומלץ לאכול לצד סלט ישראלי קצוץ דק דק.