אורז מתקתק עם ירקות
אורז עם ירקות זו בדרך כלל מנה מוקפצת. הפעם האורז שלנו מטוגן ומבושל עם ירקות דקים דקים בתוספת דבש. התוצאה היא אורז עם ירקות במתיקות מעודנת - טעים כל כך שהסיר נגמר תוך רגע.
- זמן הכנה : 8 דקות
- זמן בישול : 22 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- חותכים את הירקות לגפרורים דקים דקים. (אם יש לכם קולפן ז'וליינים - הכי טוב)
- מחממים בסיר רחב ושטוח שמן קנולה.
- כשהשמן חם מכניסים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד שהוא מתחיל להשקיף.
- מוסיפים את הגזר, אחרי דקה את הפלפל ואחרי 2 דקות את הקישוא.
- מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את המלח וכף הדבש.
- מוסיפים 4 כוסות מים – סוגרים את הסיר עם מכסה.
- מעבירים לאש קטנה ל -18 דקות בדיוק.
- בתום 18 דקות מכבים את האש, מופחים את המכסה לכמה שניות לשחרור אדים - וסוגרים את המכסה לעוד 4-5 דקות.
זהו! מוכן.
מומלץ להגיש ליד שניצל טוב, או כתוספת לכמעט כל מנה של עוף או בשר.