עוף בעגבניות
עוף בעגבניות הוא עוף טעים מאוד, בריא מאוד וקל מאוד להכנה. עוף בעגבניות מכיל גם עגבניות טריות שעוברות בישול בתנור ובכך מפרישות מנת ליקופן חשובה, רסק עגבניות, שום מבושל וטעים ותבלינים משלימים. עוף בעגבניות הוא גם קל מאוד להכנה - מערבבים את כל המרכיבים, זורקים לתנור ותוך שעה יש לכם עוף בעגבניות מוכן, ריחני וטעים במיוחד.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 (אפשר גם ירכיים)
- עגבניות בשלות - 2 - 3 גדולות ויפות
- שיני שום - 5 שיניים
- רסק עגבניות - 100 גרם
- כוסברה - כף קצוצה
- פפריקה מתוקה - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - כף
הוראות הכנה
- חותכים את העגבניות לריבועים גסים.
- מקלפים את שיני השום (לקילוף מהיר - כנסו לכאן) ומועכים אותם קלות.
- מסדרים את חלקי העוף בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- מפזרים מעל את העופות את העגבניות והשום.
- מוסיפים את שאר המרכיבים שנשארו.
- מערבבים הכל בידיים עד שכל העופות מצופים ברסק ותבלינים.
- מכניסים לתנור ב170 מעלות לשעה שלמה.
זהו! מוכן!
מגישים עם תפוחי אדמה בתנור.