טורטיה במילוי ירקות מוקפצים עם רצועות עוף
מנה יפיפה וטעימה של טורטיה במילוי ירקות מוקפצים עם רצועות עוף. הירקות פריכים, חזה העוף מתובל ועסיסי ויחד עם התיבול על גבי הטורטיה - ורוטב הסלסה הפיקנטי הופכים את המנה למנה ראשונה מרשימה במיוחד - ולא מסובכת להכנה. טורטיה ממולאת ירקות ורצועות עוף מוקפצים - מנה מומלצת להכנה לאירוחים וארוחות חגיגיות.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 12 טורטיות
מרכיבים
- עלי טורטיה - 12 קטנות (אפשר לקנות בסופר טורטיות מוכנות)
- למלית
- חזה עוף - 1 שלם. ללא העצם באמצע.
- פלפל אדום - 1
- גזר - 1 גדול
- קישוא - 1 גדול
- בצל - 1 בינוני - קטן
- פטריות - 7-8 קטנות
- פפריקה מתוקה - כף
- פפריקה חריפה - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- כורכום - חצי כפית
- אבקת שום - חצי כפית
- שמן קנולה - 3 כפות
- קמח - 2 כפות
- מים - לפי הצורך
- לציפוי
- שמן זית - שליש כוס
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - כפית שטוחה
- שומשום - לפי הצורך
- למצע רוטב סלסה זריז
- צ'ילי מתוק - כוס
- רסק עגבניות - 100 גרם
- רום - 2-3 כפות (לא חובה)
הוראות הכנה
מתחילים להכין את המלית
- חותכים בצל לחצאי פרוסות, ואת שאר הירקות לרצועות בעובי חצי ס"מ באורך 4-5 ס"מ - משתדלים לא לערבב את הירקות כי כל אחד נכנס לבישול בנפרד.
- את הפטריות פורסים לחצאי פרוסות.
- מנקים את חזה העוף, פורסים אותו באמצע (כמו שניצל) וחותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים שמן קנולה במחבת רחבה וגדולה.
- כשהשמן חם מכניסים את הגזר ומטגנים 2 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.
- מכניסים את הבצל והפלפל האדום ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מכניסים את הקישואים והפטריות ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מכניסים את רצועות העוף ומקפיצים תוך ערבוב 2-3 דקות עד שכל העוף משנה את הצבע ללבן.
- מוסיפים את התבלינים ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מוציאים לקערה גדולה בעזרת כף מסננת - ומשתדלים להעביר כמה שפחות נוזלים.
ממלאים את הטורטיות
מכיוון שעם טורטיות צריך לעבוד כשהן חמות מכיוון שאז הן גמישות יותר - רצוי לעבוד בנגלות של 4 טורטיות בכל פעם.
- מערבבים בקערית קטנה 2 כפות קמח עם מעט מים - קצת יותר ממה שצריך כדי שלא ייווצר בצק. שיהיו מים סמיכים כאלו - זה מה שידביק את הטורטיה לעצמה.
- מכינים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים ומשמנים אותה במעט שמן.
- מחממים 4 טורטיות כ-30 שניות במיקרוגל (אפשר לתת להן צריבה במחבת כ-10 שניות מכל צד).
- לשלבים הבאים מומלץ להיעזר בתמונות למעלה בשביל לראות איך לגלגל את הטורטיה.
- מניחים טורטיה אחת על משטח - מניחים כמות נאה של מלית (לא יותר מדי שהטורטיה לא תתפוצץ - אבל לא להתקמצן) כ-2 ס"מ מהקצה במרכז ככל האפשר - ולהשאיר 1-2 ס"מ בשוליים..
- סוגרים את הקצה על המלית, ומקפלים את השוליים על המלית.
- מגלגלים את הטורטיה כמעט עד הקצה.
- מורחים קצת מתערובת הקמח והמים על קצה הטורטיה (שיהיה פס ברוחב של לפחות 3 ס"מ) - ומגלגלים את הטורטיה לסגירה.
- מניחים את הטורטיה על הקצוות הסגורים בתבנית.
- חוזרים על התהליך על כל הטורטיות ומניחים אותן בצפיפות על התבנית.
מכניסים לתנור
- מערבבים את שמן הזית עם התבלינים ומורחים את גב הטורטיות בנדיבות בשמן.
- מפזרים שומשום בכיף.
- מכנסיים לתנור ב180 מעלות ל10 דקות - מה שייתן לטורטיה פריכות נהדרת.
מכינים רוטב סלסה זריז
- שמים בסיר את מרכיבי הסלסה - מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב עד להסמכה של הכל.
זהו! מוכן!
להגשה יפה שמים קצת סלסה בשכבה יפה על צלחת, חותכים טורטיה לחצי באלכסון ומניחים את הטורטיה על הרוטב.