גיוזת עוף

גיוזת עוף ופטריות שיטאקי

גיוזת עוף

על ידי 2 באוקטובר 2013

גיוזת עוף היא גיוזה שממולאת כמובן בעוף טחון - אבל גם בדברים טובים כמו פטריות שיטאקי, ירקות ותבלינים. גיוזת עוף היא למעשה כיסן ממולא שעובר חצי טיגון - וחצי בישול בקיטור אדים. התוצאה כמובן טעימה שאין לתאר.

אל דאגה - אין צורך בכלים מיוחדים לצורך המאורע רק מחבת שיש לכם בשבילו מכסה מתאים. וכמובן - משטח עבודה רחב.

ההכנה לא מסובכת - אבל דורשת קצת מיומנות. אל דאגה - אם תעקבו אחרי ההוראות יצאו לכם גיוזות עוף של אלופים.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 25 גיוזות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  • שמים את הקמח והמלח בקערה.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ולשים את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ויציב.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח חצי שעה.

מכינים את המלית

  • מכינים את פטריות השיטאקי על פי ההוראות של השקית (השריה במים רותחים).
  • כשהפטריות מוכנות - קוצצים אותן לקוביות קטנות.
  • קוצצים את הבצל הירוק.
  • קוצצים את הכרוב.
  • חותכים את הגזר לרצועות דקות דקות וקוצצים לאורך של ס"מ.
  • מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה יחד עם התבלינים והעוף הטחון.

מרכיבים את הגיוזה

  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק דק דק דק לעובי של מ"מ - 2. (מי שיש לו מכונת פסטה - מוזמן להשתמש בה)
  • קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.
  • שמים כפית מלית במרכז על עיגול. (אני פשוט לוקח קצת בידיים ושם בלי למדוד - צריך להיות כמות יפה אבל לא הרבה מדי).
  • סוגרים את העיגול לשניים ומהדקים בקצה.
  • עושים צביטות של בצק (4-6 צביתות לאורך חצי העיגול) הצביטות יבטיחו שהבצק לא יפתח בבישול.
  • חוזרים חלילה עד שנגמר המלית או הבצק (כמובן שמשאריות הבצק לשים ועושים עוד עיגולים)
  • בסיר רחב ושטוח (או מחבת עם מכסה - עדיף שקוף) מחממים כף וחצי שמן. - מכינים בינתיים כלי עם מים רותחים.
  • מכניסים גיוזות כך שלא יגעו אחת בשניה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים (2-3 דקות בכל צד).
  • ברגע ששני הצדדים מוזהבים - שופים רבע כוס מים רותחים למחבת - ומיד סוגרים במכסה. מיד!
  • מבשלים עד שהקיטור נעלם.
  • פותחים את המכסה, הופכים את הגיוזות - שופכים עוד רבע כוס מים רותחים ומכסים שוב מיד.
  • מבשלים עד שהמים נעלמים לגמרי.
  • מוציאים.
  • ממשיכים לבשל בצורה הזו (טיגון משני הצדדים ואידוי משני הצדדים) עד שנגמרות הגיוזות.

זהו! מוכן!

הדפסה

Related posts

חזה עוף וירקות מוקפצים עם אורז

ספגטי עם חזה עוף וירקות מוקפצים

עוף בצ'ילי מתוק ואננס

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף