מרק לקוסקוס

מרק לקוסקוס

מרק לקוסקוס

על ידי 26 במרץ 2012

מודה ומתוודה - אחד המאכלים היחידים שאני מעדיף להכין משקית זה קוסקוס. אני יודע, קוסקוס מוכן יותר טעים ויותר מזין. אבל באמת - קוסקוס משקית יותר נעים לי על הלשון (וגם יותר קל להכנה...). אז אחרי שהתוודנו - נעבור למנה המשלימה. מרק לקוסקוס - אותו אני לא מוכן לאכול משום שקית, אבקה או קופסה. מרק לקוסקוס אני מכין מירקות, חומוס ונותן לו חמיצות קלה עם מיץ לימון - שיהפוך את הקוסקוס מהשקית - ללא פחות ממעדן.

את המתכון הבא של מרק קוסקוס שלחה אילה (שגם צלמה את התמונות), ואין ספק שמדובר במתכון מצוין. אז אם נתקלתם בערב קריר, ובא לכם מרק מהיר ומזין - קוסקוס עם מרק לקוסקוס זו האופציה הכי טובה עבורכם. נכון שמרק קוסקוס בדרך מגיע עם עוף - אבל אני אישית מעדיף אותו בלי. מי שרוצה עוף - שיכניס אותו בשלב הטיגון.

לעצלנים כמוני שאוהבים קוסקוס משקית - מומלץ להכין את המרק לפני הקוסקוס - ולהשתמש במי המרק להכנת הקוסקוס.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל לחצאי עיגולים בעובי של חצי ס"מ.
  • קוצצים את הפטרוזיליה.
  • חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות בעובי חצי ס"מ.
  • את תפוחי האדמה חותכים לקוביות בגודל 1*1 בערך. אפשר קצת יותר גדול אם אוהבים.
  • חותכים את הגזר לחתיכות באורך 2-3 ס"מ. אם זה גזר גמדי - משאירים כמו שהוא.
  • את הקישואים פורסים לפרוסות בעובי ס"מ.
  • בסיר בינוני מחממים שמן קנולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את כל הירקות והחומוס חוץ מתפוחי האדמה והפטרוזיליה. (מי שרוצה - מוסיף עכשיו את העוף)
  • מטגנים כמה דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים 2 ליטר מים רותחים (המים אמורים לכסות את הירקות + 2 ס"מ) ומביאים הכל לרתיחה.
  • מוסיפים את כל התבלינים, את תפוחי האדמה והפטרוזיליה ומביאים שוב לרתיחה.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  • מבשלים על אש בינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל במרק) עד שהגזר מתרכך.
  • ברגע שהגזר, שהוא הירק הכי קשה במרק שלנו, מתקשה - זה סימן שכל המרק מוכן.

מגישים על קוסקוס ומתענגים על ארוחה טעימה, מזינה ומחממת.

 

הדפסה

Related posts

מרק קובה אדום

מרק ירקות עם כרוב ועגבניות

מרק חומוס ותרד

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף