פסח הוא, כידוע, אחד החגים הבעיתיים מבחינת אוכל. כל מה שאנחנו רגילים להכין כל השנה – פשטידות, תוספות, ואפילו המנה העיקרית – חייב לעבור לפאזת "כשר לפסח" ולמי שנוהג – "כשר לפסח ללא קיטניות".
אנחנו ב"טעימאוד" אוהבים לתת לכם את הרעיונות שלנו וההצעות שלנו לשולחנות חגי ישראל, כפי שעשינו בשבועות ובסוכות – אבל מכיוון שבכל עיתון ומגזין יש כבר המלצות לסעודת החג – אנחנו ניתן לכם טיפים – איך להפוך את קערת הסדר שלכם לאטרקטיבית הרבה יותר. אז במרור והחזרת אין ממש מה לחדש (אלא אם החזרת שלכם זה שורש חזרת לבן – ואז השדרוג היחיד שאתם צריכים זה המון המון מים ליד) ואת הזרוע בכלל לא אוכלים –הנה שדרוגים לשאר הקערה.
ובונוס בסוף – מתכון לחרוסת ביתית מדהימה.
כרפס
יש מספר ירקות שבהם משתמשים ככרפס: גבעולי סלרי, עלי סלרי, צנון ותפוח אדמה. את הכרפס טובלים במי מלח. אז איך משדרגים משהו כל כך טריוויאלי? פשוט מאוד עושים לביבות כרפס – ובמקום לאכול ירק משעמם – הופכים את הכרפס למעדן:
לביבות כרפס
מצרכים
- 3 תפוחי אדמה
- בצל יבש
- עלים מ8 גבעולי סלרי
- 3 ביצים
- 300 גרם קמח מצה.
- מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים (למתעצלים – אפשר במיקרו).
- בזמן הבישול – קוצצים את העלים והבצל קטן קטן קטן.
- כשתפוחי האדמה מוכנים – מועכים אותם עם ממעך לפירה. מחכים שיתקררו – ומוסיפים את הבצל, העלים, קמח המצה, מלח פלפל, והביצים. לשים טוב טוב בידיים עד שהכל נהיה עיסה אחת אחידה.
- מכינים לביבות קטנות (שהרי כרפס אוכלים פחות מכזית – 28 גרם).
- מטגנים בשמן כשר לפסח משני הצדדים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג – והנה לכם: כרפס כפול (תפוח אדמה וסלרי) – ואפילו קצת מי מלח על זה לא יפריע לטעם!
שימו לב – מי שמחליט לאכול לביבת כרפס – יכול לוותר על נטילת הידיים והטבילה במי מלח – שנעשים מטעמי דת רק על ירקות חיים. ועדיין לקיים את מצוות אכילת הכרפס.
ביצה
למרות הבדיחה המייאשת הקבועה על סיבת אכילת הביצים במי מלח – שהיא כנראה חובה בכל שולחן סדר – את הביצה אוכלים "זכר לקרבן חגיגה". אז ברוב הבתים – אוכלים, אם בכלל, ביצה קשה רגילה – שבתכל'ס – היא די מבאסת. אז למה לא להפוך את הביצה למאכל לגיטימי וטעים?
ביצה ממולאת בביצה
מצרכים
- ביצים כמספר הסועדים (שאר המצרכים יתייחסו לעניין כאילו יש 6 ביצים – פשוט תכפילו)
- 2 כפות מיונז
- שן שום
- מיץ לימון (כף – 2 לפי הטעם)
- כף שמן זית
- מלח, פלפל.
- פפריקה
- עירית או זיתים לקישוט
אופן ההכנה
- חותכים ל2 לאורך ומוציאים את הצהוב – שומרים שהלבן לא יפגע.
- שמים את כל הצהובים במעבד מזון, מיונז, שמן זית שום, לימון מלח ופלפל לפי הטעם.
- מכסחים לזה ת'צורה עד שהכל נהיה משחה אחת.
- מכניסים לשק זילוף ועושים צורה יפה על כל לבן של ביצה.
- מקשטים עם פפריקה (קצת אבקה על כל ביצה) ומעל שמים או עירית קצוצה דק דק דק או זית מגולען.
ואוכלים זכר לקרבן חגיגה – כשבאמת יש לנו חגיגה בפה.
חרוסת
הנה מתכון לחרוסת ביתית שאמא שלי עושה בכל שנה (אין תפוחים כמו בשאר החרוסות) – ובאחריות זו החרוסת הטעימה ביותר שאכלתם מימיכם.
מצרכים:
- חבילת תמרים מגולענים.
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים גס.
- חצי כפית קימון
- כף מיץ לימון
- רבע כוס יין אדום מתוק (אפשר מיץ ענבים)
אופן הכנה:
מערבבים את הכל יחד (אפשר לתת בפולסים במעבד מזון). אם העיסה יבשה – מוסיפים עוד יין וממשיכים לערבב עד למרקם הרצוי.
זהו! יש לכם חרוסת נהדרת!
חג שמח!!