שדרוג לצלחת הסדר

צלחת סדר קלאסית. (צילום: Yoninah. מקור: ויקישיתוף)

פסח הוא, כידוע, אחד החגים הבעיתיים מבחינת אוכל. כל מה שאנחנו רגילים להכין כל השנה – פשטידות, תוספות, ואפילו המנה העיקרית – חייב לעבור לפאזת "כשר לפסח" ולמי שנוהג – "כשר לפסח ללא קיטניות".

אנחנו ב"טעימאוד" אוהבים לתת לכם את הרעיונות שלנו וההצעות שלנו לשולחנות חגי ישראל, כפי שעשינו בשבועות ובסוכות – אבל מכיוון שבכל עיתון ומגזין יש כבר המלצות לסעודת החג – אנחנו ניתן לכם טיפים – איך להפוך את קערת הסדר שלכם לאטרקטיבית הרבה יותר. אז במרור והחזרת אין ממש מה לחדש (אלא אם החזרת שלכם זה שורש חזרת לבן – ואז השדרוג היחיד שאתם צריכים זה המון המון מים ליד) ואת הזרוע בכלל לא אוכלים –הנה שדרוגים לשאר הקערה.

ובונוס בסוף – מתכון לחרוסת ביתית מדהימה.

כרפס

יש מספר ירקות שבהם משתמשים ככרפס: גבעולי סלרי, עלי סלרי, צנון ותפוח אדמה. את הכרפס טובלים במי מלח. אז איך משדרגים משהו כל כך טריוויאלי? פשוט מאוד עושים לביבות כרפס – ובמקום לאכול ירק משעמם – הופכים את הכרפס למעדן:

לביבות כרפס

מצרכים

  • 3 תפוחי אדמה
  • בצל יבש
  • עלים מ8 גבעולי סלרי
  • 3 ביצים
  • 300 גרם קמח מצה.
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

אופן ההכנה

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים (למתעצלים – אפשר במיקרו).
  • בזמן הבישול – קוצצים את העלים והבצל קטן קטן קטן.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים – מועכים אותם עם ממעך לפירה. מחכים שיתקררו – ומוסיפים את הבצל, העלים, קמח המצה, מלח פלפל, והביצים. לשים טוב טוב בידיים עד שהכל נהיה עיסה אחת אחידה.
  • מכינים לביבות קטנות (שהרי כרפס אוכלים פחות מכזית – 28 גרם).
  • מטגנים בשמן כשר לפסח משני הצדדים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג – והנה לכם: כרפס כפול (תפוח אדמה וסלרי) – ואפילו קצת מי מלח על זה לא יפריע לטעם!

שימו לב – מי שמחליט לאכול לביבת כרפס – יכול לוותר על נטילת הידיים והטבילה במי מלח – שנעשים מטעמי דת רק על ירקות חיים. ועדיין לקיים את מצוות אכילת הכרפס.

ביצה

למרות הבדיחה המייאשת הקבועה על סיבת אכילת הביצים במי מלח – שהיא כנראה חובה בכל שולחן סדר – את הביצה אוכלים "זכר לקרבן חגיגה". אז ברוב הבתים – אוכלים, אם בכלל, ביצה קשה רגילה – שבתכל'ס – היא די מבאסת. אז למה לא להפוך את הביצה למאכל לגיטימי וטעים?

ביצה ממולאת בביצה

מצרכים

  • ביצים כמספר הסועדים (שאר המצרכים יתייחסו לעניין כאילו יש 6 ביצים – פשוט תכפילו)
  • 2 כפות מיונז
  • שן שום
  • מיץ לימון (כף – 2 לפי הטעם)
  • כף שמן זית
  • מלח, פלפל.
  • פפריקה
  • עירית או זיתים לקישוט

אופן ההכנה

  • חותכים ל2 לאורך ומוציאים את הצהוב – שומרים שהלבן לא יפגע.
  • שמים את כל הצהובים במעבד מזון, מיונז, שמן זית שום, לימון מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מכסחים לזה ת'צורה עד שהכל נהיה משחה אחת.
  • מכניסים לשק זילוף ועושים צורה יפה על כל לבן של ביצה.
  • מקשטים עם פפריקה (קצת אבקה על כל ביצה) ומעל שמים או עירית קצוצה דק דק דק או זית מגולען.

ואוכלים זכר לקרבן חגיגה – כשבאמת יש לנו חגיגה בפה.

חרוסת

הנה מתכון לחרוסת ביתית שאמא שלי עושה בכל שנה (אין תפוחים כמו בשאר החרוסות) – ובאחריות זו החרוסת הטעימה ביותר שאכלתם מימיכם.

מצרכים:

  • חבילת תמרים מגולענים.
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים גס.
  • חצי כפית קימון
  • כף מיץ לימון
  • רבע כוס יין אדום מתוק (אפשר מיץ ענבים)

אופן הכנה:

מערבבים את הכל יחד (אפשר לתת בפולסים במעבד מזון). אם העיסה יבשה – מוסיפים עוד יין וממשיכים לערבב עד למרקם הרצוי.

זהו! יש לכם חרוסת נהדרת!

חג שמח!!

רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

טיפים לבחירת תפריט שמתאים לאירועים

מדריך לתערובות תבלינים

מתכונים טעימים למסעדה כשרה