פאי רועים

פאי רועים

פאי רועים

על ידי 3 באוקטובר 2013

פאי רועים זו פשטידה אירית מסורתית טעימה ומשביעה. בעבר, היו יוצאים רועי הצאן האירים לשדה - ולארוחת צהריים היו מכינים פשטידה ממה שהיו מוצאים בשדה - ירקות שורש וירקות גינה עם מחית תפוחי אדמה ובשר טחון וכך השתרש לו פאי הרועים כארוחה נפלאה פשוטה וטעימה.

את המנה הזו - אין טעם להגיש בצלחות יפות או בהידור. מניחים על השולחן - מחלקים כפות ומסתערים.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומכניסים למים.
  • מרתיחים את המים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים - כלומר שכשדוקרים עם סכין - היא עוברת לצד שני בקלות.
  • בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, חותכים את הגזר, שורש הפטרוזיליה והבצל לקוביות קטנות.
  • מחממים 4 כפות שמן במחבת גדולה (אפשר פחות. תלוי בכם).
  • מטגנים את הבצל והגזר והשורש כ-10 דקות על אש בינונית עד שהם מתרככים.
  • מוסיפים את התירס והאפונה ומערבבים.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שכבר לא ורוד.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים את רוטב הווסטשסטר וחצי כוס ציר בקר ומבשלים, ללא מכסה, על אש נמוכה במשך 10 דקות.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים - מוסיפים מלח לפי הטעם, מוסיפים את החמאה ומועכים הכל לפירה עם ממעך.
  • טועמים את הפירה ומתקנים תיבול.
  • משמנים תבנית פיירקס לא גדולה. מסדרים את הבשר המטוגן עם הירקות בשכבה אחת יפה.
  • שופכים לשכבה אחת את הפירה - ועם מזלג עושים צורות, בורות והרים.
  • מכניסים לתנור ל 200 מעלות עד השחמה של הפירה (כ -30 דקות). ב2-3 דקות האחרונות לתת קצת גריל עליון - להשחים יפה את הפירה.

זהו! מוכן!

מגישים עם כפות ואוכלים ישר מהתבנית.

הדפסה

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף