5.1אלף 
הדפסה
כתף בקר עם ירקות שורש
כתף בקר הוא חלק שאוהב בישול ארוך ארוך ארוך. וכל המרבה הרי זה משובח. אותו הדבר עם ירקות שורש. ולכן השילוב בניהם הוא מושלם. תבשיל כתף בקר עם ירקות שורש הוא טעים מאוד, משביע ומחמם - ולכן מצוין לימי החורף בעיקר בשבתות. במתכון נעשה שימוש בציר בקר, נכון שציר כזה לא זמין בכל בית, לכן ניתן להשתמש בציר בקר מאבקה (שניתן לקנות בכל סופר) אני לא אלשין עליכם...
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 3h 30 min
מרכיבים
- כתף בקר - קילו חתוך לקוביות (כמו גולש)
- בצל - 1 גדול
- גזרים - 3
- תפוחי אדמה - 4 בינוניים
- שורש פטרוזיליה - 2
- פטריות - 7-8 (לא חובה)
- ציר בקר - ליטר וחצי רותחים (או ליטר וחצי מים רותחים עם אבקת מרק בשר)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- עלי דפנה - 4
- טימין - 2 גבעולים טריים או מעט טימין יבש
- קמח - 2 כפות גדושות
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- שמים את קוביות הבקר לקערה שיכולה להכיל את כולן.
- מפזרים את הקמח, הרבה פלפל שחור גרוס ומלח.
- לשים בידיים ומעסים את הבקר טוב טוב, עד שכל הקוביות יהיו מצופות.
- מקלפים את הגזר ושורש הפטרוזיליה וחותכים לחתיכות גסות.
- מקלפים את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות עבות.
- חותכים את הבצל גס.
- בסיר גדול ועבה מחממים שמן קנולה.
- כשהשמן לוהט - מכניסים את קוביות כתף הבקר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו מכל הצדדים והוא כבר לא אדום.
- מוציאים את הבשר לקערה (לא אותה קערה שהוא היה בה קודם. לא בריא לערבב בשר חי ובשר מבושל)
- מוסיפים קצת שמן קנולה אם צריך - ומכניסים את הגזר, שורש הפטרוזיליה, תפוח האדמה והבצל.
- מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב טיפה בקצוות.
- מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים.
- מוסיפים את ציר הבקר - ובעזרת כף עץ מערבבים הכל ומגרדים את קרקעית הסיר מהמשקעים שדבקו בה.
- מוסיפים עלי דפנה, פלפל שחור גרוס וטימין.
- מביאים לרתיחה.
- כשהסיר רותח - מנמיכים לאש נמוכה.
- מבשלים שעתיים על אש נמוכה.
- פותחים, מערבבים (מי שרוצה - מוסיף בשלב זה פטריות - ללא הרגל של הפטריה).
- סוגרים את הסיר ומבשלים עוד שעה וחצי.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.