בורקס בשר עם פלפלים

בורקס בשר ופלפלים

בורקס בשר עם פלפלים

על ידי 8 בדצמבר 2015

בורקס בשר עם טוויסט בצורת פלפל אדום שמוסיף מתיקות וקראנצ'יות למלית הבורקס. בורקס בשר ופלפלים הוא קל מאוד להכנה, מומלץ לארוחות חגיגיות ומרובות משתתפים - ומאוד מאוד טעים.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 55 דקות
  • כמות : 2 בורקסים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל והפלפל האדום.
  • מחממים במחבת את שמן הזית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפל האדום ומטגנים 4-5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב והפלפל מתרכך.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
  • מוסיפים את אבקת השום, המלח, הפלפל השחור והכוסברה הקצוצה, מערבבים ומבשלים עוד 3 דקות.
  • מכבים את האש ומעבירים לקערה ומחכים 15 דקות שהתערובת תתקרר.
  • כשהתערובת מתקררת מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב.
  • פורסים יריעת בצק עלים (בערך חצי מהכמות שיש).
  • מניחים בשליש האמצעי של היריעה חצי מתערובת הבשר והפלפל ומשאירים2  ס"מ מלמעלה ומלמטה.
  • סוגרים עם 2 השלישים של בצק העלים שמצדדי המלית על המלית ומהדקים את קצוות היטב (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק - כך נבטיח שהמלית לא תברח).
  • הופכים את הבורקס כך שהחלק עם בצק העלים הכפול (שמנו יריעה על יריעה) יהיה למטה ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
  • חוזרים על הפעולה עם החצי השני שנשאר מבצק העלים והמלית.
  • מורחים ביצה טרופה על גבי הבורקסים.
  • מפזרים שומשום בנדיבות.
  • בעזרת סכין חדה חורצים חתכים על גבי הבורקס (מומלץ באלכסון כי זה יוצא יפה...) משהו כמו 5-6 חתכים.
  • מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל25-30 דקות (עד להשחמה נאה).

זהו! מוכן!

מגישים עם רוטב פטריות סמיך או על מצע סלסה (מחממים יחד רסק עגבניות וצ'ילי מתוק לרתיחה ומערבבים טוב טוב.)

הדפסה

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף