הום פרייז

מאת אסף כהן
הום פרייז

הום פרייז

על ידי 23 ביולי 2012

הום פרייז הם גולת הכורת בכל פאב או המבורגריה שמכבדת את עצמה. אלה לא עוד תפוחי אדמה מתובלים - מדובר בתפוחי אדמה פריכים ונימוחים ברוטב צ'ילי מתוק שמשדרגים כל ארוחה.

 

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה.
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של ס"מ על ס"מ.
  • מכניסים לסיר עם מים ומכסים.
  • מביאים לרתיחה - ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע קל עוד 20 דקות.
  • בינתיים חותכים את הבצל לחצאים פרוסות ומפרידים בין השכבות.
  • לוקחים את המחבת הכי גדולה שלכם - ומחממים עליה כף חמאה עם קצת שמן זית.
  • מטגנים את הבצל עד לתחילת הזהבה, מכבים מיד את האש ומוציאים את הבצל לקערית.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים (הם צריכים להיות רכים אבל לא מאוד) - מסננים אותם מהמים.
  • מוסיפים למחבת הגדולה 2 כפות חמאה ומעט שמן זית.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה ודואגים שיהיו כולם בשכבה אחת.
  • מטגנים ללא ערבוב משהו כמו 7-8 דקות עד שתפוח האדמה מתחיל להשחים מלמטה.
  • מוספים פפריקה, מלח גס - וכותשים את שן השום פנימה ומערבבים.
  • מוסיפים את הבצל המטוגן ממקודם ומערבבים קלות.
  • מי שאוהב - יכול להוסיף ביצה פנימה ולערבב היטב. זה מוסיף לקריספיות ולנימוחות. אני ממליץ בחום.
  • אחרי שהביצה כולה עברה בישול - מוסיפים את הצי'לי המתוק ומערבבים שוב עוד 2-3 דקות עד שהצ'ילי מכסה את כל תפוחי האדמה.
  • מכבים את האש, מעבירים לקערה גדולה ומפזרים מעל שומשום ביד נדיבה.

זהו! מוכן! מומלץ להגיש לצד המבורגר או שניצל (לשומרי הכשרות - החליפו את החמאה במחמאה או שמן זית) או סתם כפינוק מול הטלוויזיה.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: