3.8אלף
הדפסה
הום פרייז
הום פרייז הם גולת הכורת בכל פאב או המבורגריה שמכבדת את עצמה. אלה לא עוד תפוחי אדמה מתובלים - מדובר בתפוחי אדמה פריכים ונימוחים ברוטב צ'ילי מתוק שמשדרגים כל ארוחה.
- זמן הכנה : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 4 צהובים
- בצל - 1 קטן
- חמאה - 3 כפות
- שמן זית - מעט
- שום - שן אחת
- פפריקה - חצי כף
- מלח גס - לפי הטעם
- ביצה - 1 (לא חובה)
- צ'ילי מתוק - שליש כוס
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של ס"מ על ס"מ.
- מכניסים לסיר עם מים ומכסים.
- מביאים לרתיחה - ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע קל עוד 20 דקות.
- בינתיים חותכים את הבצל לחצאים פרוסות ומפרידים בין השכבות.
- לוקחים את המחבת הכי גדולה שלכם - ומחממים עליה כף חמאה עם קצת שמן זית.
- מטגנים את הבצל עד לתחילת הזהבה, מכבים מיד את האש ומוציאים את הבצל לקערית.
- כשתפוחי האדמה מוכנים (הם צריכים להיות רכים אבל לא מאוד) - מסננים אותם מהמים.
- מוסיפים למחבת הגדולה 2 כפות חמאה ומעט שמן זית.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ודואגים שיהיו כולם בשכבה אחת.
- מטגנים ללא ערבוב משהו כמו 7-8 דקות עד שתפוח האדמה מתחיל להשחים מלמטה.
- מוספים פפריקה, מלח גס - וכותשים את שן השום פנימה ומערבבים.
- מוסיפים את הבצל המטוגן ממקודם ומערבבים קלות.
- מי שאוהב - יכול להוסיף ביצה פנימה ולערבב היטב. זה מוסיף לקריספיות ולנימוחות. אני ממליץ בחום.
- אחרי שהביצה כולה עברה בישול - מוסיפים את הצי'לי המתוק ומערבבים שוב עוד 2-3 דקות עד שהצ'ילי מכסה את כל תפוחי האדמה.
- מכבים את האש, מעבירים לקערה גדולה ומפזרים מעל שומשום ביד נדיבה.
זהו! מוכן! מומלץ להגיש לצד המבורגר או שניצל (לשומרי הכשרות - החליפו את החמאה במחמאה או שמן זית) או סתם כפינוק מול הטלוויזיה.