מתכונים קלים מתכונים שונים בצק חריף לפיצה

בצק חריף לפיצה

מאת אסף כהן
בצק חריף לפיצה

בצק חריף לפיצה

על ידי 2 בפברואר 2015

אם פיצה רגילה משעממת אתכם (איך אפשר?! זו פיצה!) שדרגו אותה והוסיפו לה עוקץ של בצק חריף שיקפיץ לכם את הפיצה ויהפוך לכם את הלשון. בצק חריף לפיצה הוא קל להכנה - ממש כמו בצק רגיל רק עם תוספת חריפות והוא פיקנטי, טעים וריחני כל כך שאי אפשר להתעלם ממנו.

נכון שתמיד כותבים שאת התבלינים שמים לפי הטעם - אז אמנם נתנו פה כמויות לפי הטעם שלנו (שזה חריף בינוני) - אבל לכל אחד יש רמת חריפות אחרת שהוא מסוגל לה אז שימו כמה שאתם חושבים שתצליחו להתמודד.

המתכון מיועד להכנה במיקסר עם וו גיטרה - אבל אפשר פשוט ללוש בידיים. זה הרבה יותר כיף.

  • זמן הכנה : 60 דקות
  • זמן בישול : 6 דקות
  • כמות : 2 פיצות בינוניות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את הקמח והשמרים לקערה של המיקסר ומפעילים על מהירות נמוכה.
  • מוסיפים את שמן הזית.
  • מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורק טיפה דביק ועוצרים את המיקסר. אוספים את הבצק מהדפנות ומאחדים.
  • מוסיפים את המלח, הצ'ילי הגרוס, אבקת השום והבצל ולשים את הכל יחד עד שמקבלים בצק אחיד שכולו מלא תבלינים.
  • מקמחים מעט את הקערה ואת הבצק וסוגרים את הקערה עם מגבת ומשאירים לתפיחה בערך שעה עד להכפלת הנפח. (אם קריר בבית - תפעילו תנור על 60 מעלות - וברגע שהוא מתחמם ל60 מעלות - כבו אותו והכניסו את הקערה פנימה).
  • בינתיים מכינים רוטב איטלקי לפיצה או רוטב מהיר לפיצה
  • לאחר סיום ההתפחה מקמחים משטח (אני מקמח על נייר אפיה - ככה אני יכול להעביר במהירות לתבנית וישר לתנור).
  • מחלקים את הבצק ל2.
  • מרדדים לגובה האהוב עליכם. בערך חצי ס"מ.
  • שמים רוטב פיצה, תוספות וגבינה. האמיצים יוסיפו לפיצה גם חלפיניו. ככה תקבלו חריפות מטורפת מכל הכיוונים.
  • מכניסים לתנור ל250 מעלות ל6 דקות. עד שהקצוות של הפיצה מתחילות להזהיב.

זהו! מוכן!

תכינו הרבה מים - כי זו פיצה חמה אש!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: