מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב שמנת תרד ולימון לפסטה

רוטב שמנת תרד ולימון לפסטה

מאת אסף כהן
רוטב שמנת תרד ולימון לפסטה

רוטב שמנת תרד ולימון לפסטה

על ידי 19 באוקטובר 2015

רוטב כייפי, מרענן וטעים של שמנת ותרד קצוץ עם טיפל'ה לימון שיושב נהדר על פסטות רחבות, רביולי, טורטליני, פטו'ציני ועוד.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את התרד 3 דקות במיקרוגל עד שהוא מפשיר יפה.
  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים את החמאה במחבת גדולה עם כף שמן זית.
  • כשהחמאה נמסה והתחממה - מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט עד שהקמח משחים.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים תוך כדי שמגרדים את קרקעית המחבת עם כף עץ.
  • כשהשמנת מבעבעת - מוסיפים את התרד ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הלימון, המלח והפלפל ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ונותנים להכל להתבשל על בעבוע קל למשל 10 דקות.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: