מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב שמנת עם גבינות ופלפל קלוי

רוטב שמנת עם גבינות ופלפל קלוי

מאת אסף כהן

רוטב שמנת עם גבינות ופלפל קלוי

על ידי 7 במאי 2013

רוטב נהדר על בסיס שמנת בשילוב עם גבינות, פלפל קלוי ותבלינים. הרוטב מעולה לניוקי, רביולי או לפסטות רחבות כמו פטוצ'יני. מכיוון שכמו כל רוטב שמנת - הרוטב יהיה מוכן בזמן קצר יחסית - מומלץ להתחיל לחמם מים לפסטה עם תחילת הבישול ולבשל את הפסטה במקביל לרוטב כך שהפסטה תהיה מוכנה דקה אחרי הרוטב.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קולים את הפלפל (אפשר לראות כאן איך) וקוצצים אותו.
  • קוצצים את הבצל.
  • גוררים את הגבינה על החלק הגס של הפומפיה.
  • במחבת גדולה ממיסים את החמאה עם הזלפת שמן זית.
  • כשהחמאה נמסה - מטגנים את הבצל עד השחמה קלה.
  • מוסיפים את השום מקפיצים דקה.
  • מוסיפים את הפלפל הקלוי ומקפיצים עוד דקה.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים.
  • מביאים לבעבוע קל של השמנת.
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • מוסיפים את הגבינות ומבשלים תוך ערבוב עד שכל הגבינות נמסו.
  • מנמיכים את האש לבעבוע קליל - ומבשלים 10 דקות תוך ערבוב.

זהו! מוכן

כשהפסטה מוכנה - מוסיפים אותה למחבת ומקפיצים אותה ברוטב.

אם אתם מגישים את הפסטה עם רביולי (אני השתמשתי ברביולי גבינות של חמים וטעים) - אל תתקמצנו, אתם לא במסעדה - שימו ביד רחבה!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: