4.1אלף 
הדפסה
רוטב שמנת וארטישוק ירושלמי
רוטב ארטישוק ירושלמי על בסיס שמנת הוא רוטב נפלא לפסטות רחבות כמו פטוצ'יני או פפרדלה וכמובן לניוקי מתפוחי אדמה. לארטישוק הירושלמי יש טעם עדין ומרקם נהדר יחד עם השמנת ונגיעות מיץ לימון - הוא כל כך טעים!
- זמן הכנה : 50 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 4 מנות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- ארטישוק ירושלמי - 3 - בערך 250 גרם. אפשר גם יותר - עד 400 גרם.
- שמנת לבישול - 15% שומן. חצי ליטר (2 קופסאות)
- שום - 2 שיניים
- אגוז מוסקט - מעט
- טימין - 2 גבעולים טריים או מעט טימין יבש
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הצורך
- מיץ לימון - 3 כפות
- שמן זית - 2 כפות
- עירית קצוצה - לקישוט
הוראות הכנה
- מקלפים את הארטישוק הירושלמי ושוטפים אותו היטב.
- שמים אותם בסיר עם מים וכף מיץ לימון.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים לאש בינונית - נמוכה ומבשלים כ - 20 דקות עד שכשתוקעים סכין בארטישוקים הסכין עוברת לצד השני בלי בעיה.
- ברגע הזה מכבים את האש ומוציאים את הארטישוקים מהמים לקרש חיתוך - חשוב מאוד לא לבשל מדי את הארטישוקים. הם יהפכו לפירה.
- מחכים כמה דקות שהארטישוקים יתקררו - וחותכים את הסכינים לקוביות קטנות.
- מחממים מעט שמן זית בסיר בינוני.
- כשהשמן חם - מכניסים את שיני השום כמו שהן לסיר - ומטגנים תוך כדי ערבוב כ2 דקות.
- מכניסים את קוביות האטישוק הירושלמי לסיר ומטגנים תוך ערבוב עוד 3-4 דקות.
- מנערים קצת את מיכלי השמנת ושופכים אותם לסיר.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס ו2 כפות מיץ לימון.
- מוסיפים מעט אגוז מוסקט ואת הטימין.
- מערבבים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש למינימום ומבשלים על אש קטנה 7 דקות.
- לאחר 7 דקות - כשהרוטב הצטמצם ברבע לפחות - מכבים את האש.
- מעבירים לבלנדר טוב - וטוחנים את הרוטב עד לקבלת רוטב ללא חתיכות וגושים.
זהו! מוכן!
מומלץ להגיש על ניוקי תפוחי אדמה או פסטה שטוחה ורחבה - ולא לשכוח לקשט את הצלחת במעט עירית קצוצה.