5.8אלף 
הדפסה
רוטב שמנת ברוקולי
רוטב שמנת ברוקולי הוא רוטב על בסיס שמנת לבישול עם ראשי ברוקולי מוקפצים. כמו כל רוטב שמנת - רוטב שמנת וברוקולי הוא רוטב עשיר, סמיך ונהדר במיוחד לפסטה פטוצ'יני.
קל להכנה ומאוד מאוד טעים.
מכיוון שהכנת הרוטב לא ארוכה כל כך - מומלץ לשים מים לפסטה כבר כשמסיימים לחלוט את הברוקולי - שהרוטב לא ישב בדד...
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- ברוקולי - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים הסופר)
- בצל - אחד בינוני
- שום כתוש - 2 שיניים
- שמנת לבישול - 15% - 500 מ''ל (2 קופסאות)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- חמאה - כף וחצי
הוראות הכנה
- בסיר קטן מרתיחים מים עם מעט מיץ לימון (לא חובה הלימון).
- כשהמים רותחים - מכניסים את הברוקולי ומביאים את המים לרתיחה נוספת.
- כשהמים רותחים שוב - מסננים את הברוקולי לקערה. שוטפים אותו במים קרים מאוד - ומסננים שב.
- לוקחים סכין - ומורידים לברוקולי את הגבעולים העבים ומשאירים רק את הראש.
- קוצצים את הבצל
- במחבת גדול ורחב מחממים את החמאה.
- מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את ראשי הברוקולי ומטגנים עוד 3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את השמנת והתבלינים.
- מבשלים 7 דקות על אש קטנה כשמדי פעם מערבבים קצת.
- מכבים את האש עד שהפסטה מוכנה.
- כשהפסטה מוכנה מדליקים את האש מתחת למחבת - מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
זהו! מוכן!